Boston eliminisao Indijanu, „Ratnici“ nadigrali Kliperse

Košarkaši Bostona nadigrali su Indijanu u Indijanapolisu sa 110:106 i maksimalnim rezultatom od 4-0 završili prvu rundu doigravanja Istočne konferencije NBA lige. Golden Stejt je nadigrao LA Kliperse u četvrtom meču sa 113:105 i sada vode sa 3:1 u završnoj seriji.

Indijana nije uspela da iskoristi prednost domaćeg terena i zadrži se duže u pevoj rundi doigravanja.

Domaćini su uspeli da održe relativno ravnopravnu borbu do pred kraj drugog dela utakmice kada su gosti iz bostona pojačali tempo i prelomili utakmicu načinivši dvodifrenu prednost.

Boston su do pobede predvodili Gordon Hejvord sa 20 poena, Džejson Tejtum i Markus Moris sa po 18 poena, a Al Hordord je imao 14 poena, 12 skokova i 5 asistencija, dok je Kajri Irving utakmicu završio sa 14 poena i 7 asistencija.

Hrvatski bek Bojan Bogdanović odigrao je još jedan dobar meč i sa 22 poena bio je najefikasniji u poraženom timu, a imao je još 8 skokova i 3 asistencije, Tajrik Evans je dodao 21, a Daren Kolison 19.

Tim iz Masačusetsa će se u polufinalu konferencije sastati sa boljim iz duela Milvokija i Detroita.

I u duelu LA Klipersa i Golden stejta pobedu je odnela gostujuća ekipa sa 113:105 i povela sa 3:1 čime su došli na korak su od plasmana u četvrtfinale plej ofa NBA lige.

Već na samom startu utakmice „Ratnici" su poveli i prvi deo utakmice završili sa deset poena prednosti.

Klipersi su zaigrali hrabrije u nastavku i do poluvremena su minus smanjili na osam koševa razlike. U trećem delu su uspeli čak i da povedu, ali su „Ratnici" u finišu pojačali tempo i odneli pobedu sa 113:105.

Pobednički tim je naravno predvodio Kevin Durent sa 33 poena, sedam skokova i šest asistencija. Poen manje postigao je Klej Tompson. Stef Kari zabeležio je dabl - dabl sa 12 poena i 10 skokova, a imao je i sedam asistencija i tri ukradene lopte. Po deset poena dodali su Drejmond Grin (koji je imao i devet skokova) i Andre Igudala.

Kliperse je predvodio Šei Gildžes-Aleksandar sa 25 poena, Danilo Galinari dao je 16 uz sedam skokova, Partik Bejverli je imao dabl - dabl sa 12 poena i 10 skokova, a 12 poena ubacio je i Lu Vilijams.

Peti meč koji bi mogao da bude i odlučujući igra se 25. aprila, a domaćin će biti Golden Stejt.

I u preostala dva sinoćna meča pobede su odneli gostujući timovi. Toronto je nadigrao Orlando sa 107:85, a Portland je nadigrao Oklahomu sa 111:98.

Rezultati utakmica:

Indijana - Boston 106:110
LA Klipers - Golden Stejt 105:113
Orlando - Toronto 85:107
Oklahoma - Portland 98:111 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво