Pobede Toronta i Portlanda za ubedljiva vođstva

Košarkaši Toronta i Portlanda odneli su pobede na gostovanjima i obezbedili ukupnu prednost od 3:1 u sinoćnim mečevima u prvoj rundi doigravanja. Toronto je bio bolji od Orlanda sa 107:85, a Portland je nadigrao Oklahomu sa 111:98.

Predvođeni za igru izuzetno raspoloženim Kavaji Lenardom igrači Toronta su već na startu meča obezbedili dvocifrenu prednost da bi je potom samo uvećavali, pa se do kraja samo postavljalo pitanje sa kojom razlikom će dobiti meč.

Kavaji Lenar je utakmicu završio sa 34 poena i šest skokova, a Paskal Siakam i Norman Pauel su dodali po 16 poena za ekipu iz Kanade.

Najbolji kod poraženog Orlanda bio je Aron Gordon sa 25 poena, Nikola Vučević je ubacio 11.

Ovom pobedom, trećom u nizu posle prvog izgubljenog meča, Toronto je vezao tri trijuma, i to tek treći put u plej-of serijama u istoriji franšize.

I Portland je na gostovanju nadigrao Oklahomu sa 111:98 i poveo u plej-of seriji sa 3:1 pa ih još jedna pobeda deli od plasmana u polufinale Zapadne konferencije.

Blejzerse su predvodili Si Džej Mekolum sa 27 poena, od toga pet trojki, i Demijen Lilard koji je ubacio 24 poena.

Lilard je i na četvrtoj utakmici zaredom uspeo da postigne više od 20 poena, dok je Mekolum računajući i prethodnu sezonu vezao ukupno sedam. Odličan je bio i Moris Harkles sa 15 poena i deset skokova.

Oklahomi nije bio dovoljan učinak Pola Džordža od 32 poena, deset skokova i šest asistencija, Rasel Vestbruk je stigao do 14 poena, devet uhvaćenih lopti i sedam dodavanja.

Portland sada ima priliku da pred domaćom publikom obezbedi prolaz dalje.

I u prve dve sinoćne utalmice pobede su odnele gostujuće ekipe.

Golden Stejt je nadigrao LA Kliperse u četvrtom meču sa 113:105 i sada vode sa 3:1 u završnoj seriji.

A košarkaši Bostona su nadigrali Indijanu u Indijanapolisu sa 110:106 i maksimalnim rezultatom od 4-0 završili prvu rundu doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

Rezultati utakmica:

Indijana - Boston 106:110
LA Klipers - Golden Stejt 105:113
Orlando - Toronto 85:107
Oklahoma - Portland 98:111 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи