Nova pobeda Budućnosti, Zvezda titulu traži u "majstorici" u Beogradu

Budućnost – Crvena zvezda 84:80 (35:38). Košarkaši Budućnosti drugi put zaredom savladali Zvezdu u "Morači" i izjednačili u finalnoj seriji ABA lige na 2:2. Zvezda još jednom ispustila dvocifrenu prednost, Kol i Džekson doneli pobedu domaćinu. Šampiona regiona i učesnika Evrolige odlučiće peti meč, koji je na programu u Beogradu u ponedeljak.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su i drugi meč u "Morači", pa će šampiona ABA lige i učesnika Evrolige naredne sezone odlučiti peti meč u Beogradu – Budućnost–Crvena zvezda 84:80 (20:25, 15:13, 22:20, 27:22).

Crveno-beli su, kao i u prethodnom meču, imali deset poena prednosti (51:41), ali su dozvolili protivniku da se vrati u život i u penal-završnici stigne do trijumfa i "majstorice".

Noris Kol bio je neuhvatljiv, postigao je 31 poen, dok je u finišu meča bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Zanimljivo je da Kol nije pogodio trojku na meču, a veliku podršku imao je u Francuzu Edvinu Džeksonu, koji je meč završio sa 23 postignuta poena.

U timu Zvezde odličan meč odigrao je Bili Beron sa 24 poena, ali ga u završnici nije hteo šut za tri poena. Dobrić i Faje dodali su po 14 poena.

Atmosfera u "Morači" bila je daleko od one iz trećeg meča finalne serije, ali su domaći navijači u ključnim trenucima umeli da daju svom timu "vetar u leđa".

Zvezda je uglavnom vodila, ali je svaki put dozvoljavala rivalu da se serijom poena vrati u život, u čemu su prednjačili Kol i Džekson, dok je veliki doprinos dao i Erl Klark.

Zvezda je u trećoj deonici imala prednost od 51:41, ali ni to nije bilo dovoljno ekipi Milana Tomića da završi finalnu seriju i osvoji novu titulu regionalnog šampiona.

Ipak, treću priliku za to Zvezda će imati već u ponedeljak i to pred svojim navijačima.

Ovako je protekao meč u "Morači":

21.02 – Kol je neumoljiv, na drugoj strani pogađa Odžo, ali samo postavlja konačan rezultat meča, Budućnost – Crvena zvezda 84:80.

21.00 – Kol je pogodio dva slobodna bacanja, Dobrić uzvraća trojkom. Do kraja je ostalo 15 sekundi, Zvezda na minus četiri, Kol ponovo šutira penale.

20.56 – Kol pogađa samo jedno bacanje, ali na drugoj strani Beron gubi loptu.

20.55 – Beron pogađa trojku i vraća Zvezdu na minus četiri. Noris Kol izvodi dva slobodna bacanja, 35 sekundi do kraja.

20.53 – Serija koševa Edvina Džeksona i Norisa Kola, Budućnost vodi 79:72. Novi tajm-aut za Zvezdu, 47 sekundi pre kraja meča.

20.49 – Nešto više od dva minuta do kraja, Budućnost vodi 74:72. Milan Tomić traži tajm-aut.

20.40 – Rezultatska klackalica u "Morači", na šest minuta do kraja meča Zvezda vodi 65:64.

20.28 – Psole tri četvrtine u "Morači", Zvezda vodi 58:57.

Ispustili su crveno-beli dvocifrenu prednost (51:41), ali imaju minimalnu prednost pred poslednjih 10 minuta.

Beron je stao na 20 poena, Dobrić i Faje po devet, na drugoj strani Džekson 17, Kol 13, Klark 12.

20.19 – Vraća se Budućnost u igru i trojkom Erla Klarka prilazi na tri poena zaostatka – 50:53.

20.12 – Pogotkom Odža, uz faul, Zvezda prvi put na meču stiže do dvocifrene prednosti – 51:41.

Beron pogađa dve trojke u trećoj deonici i stiže do 20 poena. Pogodio je i Dobrić jednu trojku, Budućnost nema rešenja za šut crveno-belih.

20.06 – Nastavljen je meč u "Morači".

19.50 – Trojkom Erla Klarka uz zvuk sirene, Budućnost na poluvreme ide sa minusom od tri poena – 38:35.

Imala je Zvezda devet poena prednosti, ali nije uspela to da sačuva do velikog odmora. Beron je najefikasniji na meču sa 14 poena, na drugoj strani Džekson ima 12, a Kol devet.

19.40 – Timska igra u napadu i promašaji Budućnosti donose Zvezdi seriju od 11:2 i sedam poena prednosti – 36:29.

19.34 – Bolja igra Budućnosti na početku druge deonice, nerešeno je 27:27.

Mali broj poena u drugoj četvrtini, Budućnost za pet minuta vodi 7:2. Džekson je nastavio seriju iz prve četvrtine, stigao je do 12 poena. Na drugoj strani jedina dva poena za Zvezdu postigao je Beron.

19.23 – Posle prve četvrtine Zvezda vodi 25:20.

Crveno-beli su pogodili 4/5 za tri poena i sva tri slobodna bacanja, ali imaju čak pet izgubljenih lopti. Faje je odličan sa devet poena, Beron je dodao osam, a Dobrić šest.

Budućnost igra na mahove. Podgoričani su izgubili samo dve lopte, ali trojke šutiraju 2/7. Džekson je najefikasniji sa osam poena, Kol je postigao šest.

19.10 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Budućnost vodi 14:10.

Povela je Zvezda na početku meča, zahvaljujući poenima Dobrića i Berona, ali se na drugoj strani "probudio" Edvin Džekson – postiže vezanih osam poena (dve trojke) za prednost domaćih. Milan Tomić traži prvi tajm-aut na meču.

19.01 – Počela utakmica u "Morači", prvi napad za Zvezdu.

18.55 – Za Budućnost utakmicu počinju: Kol, Džekson, Šehović, E. Klark i Barović. Prva petorka Crvene zvezde: Davidovac, Beron, Dobrić, Faje i Odžo.

18.45 – U četvrtoj utakmici finalne serije pravdu će deliti Damir Javor (Slovenija), Sašo Petek (Slovenija) i Uroš Nikolić (Srbija).

18.30 – Izlazak na teren košarkaša Crvene zvezde ispraćen je zvižducima domaće publike.

18.11 – U "Morači" se nalazi i ekipa RTS-a.

18.05 – U hali "Morača" postavljene su stolice za "parter", uprkos kazni ABA lige.

18.00 – Veliki broj pripadnika policije nalazi se ispred i u hali "Morača".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво