Zvezda deklasirala Budućnost za vođstvo u finalu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu podgoričke Budućnosti sa 91:72 u prvom finalnom meču ABA lige. Drugi meč igra se u nedelju, takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda je više nego ubedljivo pobedila Budućnost i povela u finalnoj seriji.

Nakon veoma tvrdog meča u prvom poluvremenu, Zvezda je dvocifrenu prednost stekla sredinom treće četvrtine, da bi u poslednjoj imala i maksimalnih 27 razlike, koje je održavala i rutinski privela meč kraju.

Budućnost je u prvom poluvremenu bila u konstantnoj prednosti, koja je varirala od četiri do šest poena. Kol i Gordić vodili su igru Budućnosti, dok su Zvezdu u igri držali Beron i Odžo.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala odlično i u odbrani i u napadu. U napadu je napravila seruju 17:2, a u odbrani zadržala Budućnost skoro četiri minuta bez poena.

Poslednja deonica donela je maksimalnu prednost od 27 poena za Zvezdu, kada su raspoloženi bili Beron, Perperoglu, Faje i Čović. Budućnost je do kraja meča poenima Klarka i Kola uspela da samo ublaži poraz. 

Najefikasniji u pobedi Zvezde bili su Beron sa 19 i Dobrić 12, Kol je kod gostiju postigao 18 poena, dok su Klark i Gordić dodali po osam. Detaljniju timsku statistiku pogledajte ovde.

Zvezda je povela sa 1:0 u finalnoj seriji. Naredni meč igra se u nedelju, takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić". 

Ovako je protekao meč:

21.10 – Kraj meča, pobeda Crvene zvezde nad Budućnosti – 91:72.

20.45 – Završena je treća četvrtina, nakon koje Zvezda vodi sa 65:52. Odličan period igre crveno-belih. Zvezda je napravila seriju od 11:0, držala Budućnost na period duži od tri minuta bez datog poena i imala najveću prednost od 15 poena. Sa linije za slobodna bacanja, Budućnost je uspela da postigne određen broj poena i ostane u igri.

20.29 – Serijom poena, Zvezda krajem treće četvrtine dolazi do najveće prednosti na meču od 11 poena.

20.14 – Nastavljen je prvi finalni meč...

19.59 – Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi sa 45:42. Budućnost je početkom i sredinom druge četvrtine imala prednost od šest poena, ali je Zvezda napravila seriju kojom se vratila, a potom i povela. Po osam poena u Zvezdi postili su Beron i Odžo, dok se sa druge strane ističu Kol sa osam i Gordić sa sedam poena.

19.43 – Na polovini druge četvrtine Budućnost vodi sa 33:29. Gosti održavaju prednost, koja varira od četiri do šest poena.

19.24 – Nakon deset minuta igre, Budućnost vodi sa 20:18. Gosti su "preživeli" nalet Zvezde i sa tri vezana poena Kola došli do prednosti.

19.07 – Nakon dobrog starta Budućnosti i dve trojke Bitadzea, Zvezda preuzima inicijativu, pretežno poenima Odža i Berona, ali i trojkama Davidovca i Fajea. Sada je 13:8 vođstvo crveno-belih.

19.00 – Počeo je meč, startne petorke su:

Zvezda – Davidovac, Lazić, Beron, Faje, Odžo.

Budućnost – Džekson, Kol, Šehović, Klark, Bitadze.

18.56 – Predstavljeni su igrači obe ekipe, meč uskoro počinje...

Partije u regularnom delu sezone i učinak od 21 pobede i samo jednog poraza daju Crvenoj zvezdi razloga za optimizam. Biće to četvrti sudar dva tima ove sezone, u kojima je Zvezda slavila pobedu tri puta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво