Slukas pogodio za pobedu, pobede Bajerna, Olimpijakosa i Barse

Košarkaši Fenerbahčea savladali su na svom parketu ekipu Makabija sa 78:75 u meču poslednjeg kola regularnog dela sezone Evrolige. Bajern je savladao Gran Kanariju, Olimpijakos bio bolji od Darušafake, dok je Barselona trijumfovala nad Himkijem.

Iako nijedna ekipa nije imala imperativ pobede u ovom duelu, Fenerbahče i Makabi su odigrali veoma zanimljiv i neizvestan meč u Istanbulu. Pobedu domaćoj ekipi doneo je Slukas, trojkom u poslednjoj sekundi meča.

Više nego izjednačena košarka igrala se u ispunjenoj "Ulker areni". Ekipe su čak postigle i isti broj poena u prve dve deonice, 20 u prvoj i 21 u drugoj.

Makabi je odigrao sjajno, pogotovo u odbrani u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 18:10 i činilo se da će "Ponos Izraela" uspeti da održi prednost do kraja meča i upiše pobedu.

Ipak, Fenerbahče se raspucao u poslednjoj četvrtini, u kojoj je postigao 27 poena, nadoknadio razliku i slavio trojkom Slukasa u poslednjoj sekundi meča.

Kostas Slukas definitivno je igrač utakmice sa 22 poena, a pomoć je imao u 17 Datomeovih i 13 Gudurićevih.

U redovima Makabija istakli su se Tarik Blek sa 23 i Skoti Vilbekin sa 13 poena.

Fenerbahče regularni deo sezone završava na prvom mestu sa 25 pobeda u 30 mečeva, dok Makabi sa skorom 14-16 završava na devetom mestu, sa jednom pobedom manje od osmoplasiranog Žalgirisa koji ide u plej-of.

Bajern je na svom parketu savladao Gran Kanariju sa 84:77.

Vilijams postigao je 20, a Vladimir Lučić 13 poena u pobedničkoj ekipi, dok su najefikasniji u redovima gostiju bili Vene sa 19 i Vili sa 15 poena. 

Bajern, poput Makabija, sezonu završava sa skorom 14-16 i takođe bez plej-ofa, dok je Gran Kanarija upisala 22 poraz i nalazi se na 14. mestu. 

Vilijams-Gos i Milutinov predvodili su Olimpijakos do pobede nad Darušafakom.

Amerikanac je postigao 18, a Srbin 16 poena. Dok su se kod gostiju istakli Demir sa 12 i Evans sa 11 poena.

Olimpijakos je upisao 15. pobedu, koliko ima i osmoplasirani Žalgiris, ali Litvanci idu dalje zbog boljeg međusobnog skora. Darušafaka je poražena 25. put i sezonu završava kao poslednjeplasirana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво