Pao ubedljiv, pobede CSKA, Efesa i Žalgirisa, poznati svi učesnici plej-ofa

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Budućnost sa 87:67 u meču poslednjeg kola Evrolige. CSKA je bio bolji od Baskonije 82:78. Efes je nadigrao Armani Milano sa 101:95. Žalgiris slavio protiv Reala 93:86. Poznati svi učesnici plej-ofa, to su Fenerbahče, CSKA, Real, Efes, Barselona, Baskonija, Panatinaikos i Žalgiris.

Panatenaikos je zabeležio važnu pobedu koja mu je obezbedila plasman uplej-of, ovo mu je 16. trijum u sezoni i zauzeo je šestu poziciji na tabeli. Budućnost je novim porazom ostala na pretposlednjem mestu sa šest trijumfa.

Domaćine je do pobede predvodio Gist sa 23 poena, njega je pratio Tomas sa 17, Papapetru je dodao 12, a sjajni kapiten Kalates je zabeležio tripl-dabl učinak 11 poena 12 skokova i 18 asistencija. U timu iz Podgorice Bitadze je bio najefikacniji sa 16, Kol je postigao 14, a Klark i Gordić po 10.

CSKA je u Moskvi pobedio Baskoniju sa 82:78. Moskovljani su tako zabeležili 24. pobedu u regularnom delu sezone i overili drugu poziciju pred plej-of. Baskonija je ostala na 15 pobeda i sedmoj poziciji, mestu koje vodi u četvrtfinale.

Klajburn je postigao 16 poena, njega je pratio Higins sa 14, dok su De Kolo i Haket postigli po 11. U ekipi Baskonije Huertas je postigao 17, a Pirier i Šilds po 12.

Efes je na svom terenu savladao Armani Milano sa 101:95. Efes, koji je i pre poslednjeg kola obezbedio plasman u plej-of, je zabeležio 20. trijum i overio četvrtu poziciju na tabeli, Tim iz Milana je porazom izgubio svaku nadu da može do plej-ofa, trenutno je na devetoj poziciji na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vasilije Micić sa 18 poena, uz to je zabeležio i osam asistencija, njega su pratili Simon, Plajs i Bobua po 14. U ekipi ArmanijaZ Džejms je postigao 16, Nemanja Nedović 17 , dok su Vladimir Micov i Kuzminskas dodali po 14.

Košarkaši Žalgirisa savladali su Real u Madridu sa 93:86 i ovom pobedom obezbedili plasman u plej-of. Rasterećeni Real koji je pre ovog kola imao zacementiranu poziciju tri je ovim porazom ostao na 22 trijumfa u regularnom delu sezone. Žalgiris je sa 15 pobeda zauzeo osmu poziciju, poslednju koja vodi u nastavak takmičenja.

Žalgiris je do velike pobede predvodio Brendon Dejvis sa 27 poena uz 10 skokova, a dvocifren učinak imao je još Kavaliauskas sa 10. U timu Reala Tavares je postigao 22, Rendolf 17, a Kerol 11.

Parovi četvrtfinala:
Fenerbahče - Žalgiris
CSKA - Baskonija
Real - Panatinaikos
Efes - Barselona

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво