Markus "Godo" Pejdž: Trener mi veruje, opustio sam se i pogađao

Plejmejker Partizana Markus Pejdž, junak pobede svog tima nad Crvenom zvezdom (70:67) u drugom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige, rekao je da se opustio i da mu je zbog toga proradio šut kada je bilo najpotrebnije.

Pejdž je u završnici sinoćnjeg susreta s večitim rivalom pogodio važne poene, a trener Partizana Andrea Trinkijeri istakao je da mu je verovao, rekavši da je "on Markus Godo Pejdž", aludirajući na junaka iz književnog dela Semjuela Beketa "Čekajući Godoa".

"Imao sam problema sa šutom u poslednjih nekoliko nedelja, pokušavao sam da se uklopim u napad. Navikao sam na to da pogađam i zapitao sam se šta mi se dešava. Ali i dalje imam mnogo samopouzdanja, a i trener ima poverenja u mene. Umesto da pokušavam da se vratim u ritam, rešio sam da se opustim. Trener je nacrtao neke akcije i ja sam postigao poene", rekao je Pejdž novinarima posle meča.

Kreator igre crno-belih istakao je da su očekivali drugačiji meč, a osvrnuo se i na atmosferu u hali.

"Naši navijači su sjajni. Znali smo da će meč biti drugačiji. U prošloj utakmici su obe ekipe dale po 100 poena, bilo je mnogo napada, a sad je skoro celu prvu četvrtinu rezultat bio 5:2.

Očekivali smo defanzivnu i sporiju utakmicu. Imali smo dobre poteze, Džok je uhvatio neke skokove u napadu, ja sam pogodio slobodna bacanja i uradili smo male stvari koje su bile presudan faktor", rekao je Pejdž i dodao da u majstorici očekuje veoma težak meč.

"Biće teško, Zvezda je domaćin. Igraćemo u napornoj atmosferi. Mi ćemo biti fokusirani i potrudićemo se da igramo svoju igru, defanzivno orijentisanu, tako da možemo da kontrolišemo tempo. To je najbolji način", zaključio je Pejdž.

Treća, odlučujuća utakmica za ulazak u finale ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se sledeće subote, 6. aprila.

Za mesto drugog finaliste bore se Budućnost i Cedevita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво