Košarkaški savez Srbije organizuje četvrtu Junior NBA ligu

U svečanoj sali Ustanove kulture opštine Palilula "Vlada Divljan" u utorak 26. marta održan je Draft Junior NBA lige 2019, na kome su izvučeni NBA klubovi i škole koje će nositi njihova imena.

Košarkaški savez Srbije u saradnji sa NBA Evropa četvrti put organizuje Junior NBA ligu, u kojoj će i ove godine učestvovati 20 beogradskih i po pet novosadskih i niških osnovnih škola, odnosno oko 450 malih košarkaša. Takmičenje će biti oržano po sistemu NBA lige za učenike (dečake i devojčice) petog i mlađih razreda.

I ove godine, Junior NBA liga se organizuje uz pomoć poslovnih partnera KSS "Mlekare Šabac" i "Triglav osiguranja".

U sjajnoj atmosferi, pred oko 500 dece, profesora i gostiju, Draftu su prisustvovali bivši asovi Dušan Kecman, Duško Savanović, ambasador FIBA Nataša Kovačević, čelnici Košarkaškog saveza Srbije...

Prisutnima se prvi obratio potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević.

"Košarkaški savez Srbije je sa kancelarijom NBA lige u Evropi pre četiri godine započeo ovaj projekat Junior NBA lige, koji se u prve tri sezone pokazao izuzetno uspešan i izazvao je veliko interesovanje. Danas otvaramo novu, četvrtu sezonu, sa verom da će biti najbolja do sada. Verujem da ćete se lepo igrati i zabavljati, da ćete uživati u utakmicama Junior NBA lige. Nadam se da će jednog dana neki od vas postati pravi košarkaši i ostvariti san skoro svakog dečaka koji trenira košarku - da igra u NBA ligi, kao što sam ga ja ostvario kada sam obukao dres Minesota Timbervulvsa. Na kraju, želim da se zahvalim našim poslovnim partnerima, koji će i ove sezone biti uz nas, Triglav osiguranju i Mlekari Šabac, kao i Sportskom savezu Niša i Košarkaškom savezu Novog Sada... Deco, igrajte se i uživajte", rekao je Rakočević.

U ime sponzora Mlekare Šabac, govorila je direktorka marketinga Milica Jelić.

"Zaista smo ponosni što smo deo jedne ovako velike i značajne priče već treću godinu zaredom. Posebno nas raduje činjenica da se nakon ove manifestacije mnogi od takmičara pronađu u ovom sportu i krenu stopama naših proslavljenih košarkaša. Želimo da zajedno uživamo u dobroj atmosferi i da se radujemo vašim pobedama, a vi ćete tokom takmičenja biti u prilici da uživate i u našim proizvodima. Srećno svima".

Imena škola i NBA klubova izvlačili su kapiteni ekipa u društvu prvotimca Crvene zvezde MTS Dušana Ristića i juniorskog reprezentativca Partizana Đorđa Pažina. Novitet je da su ove godine dečaci i devojčice kapiteni učestvovali u NBA kvizu, odnosno odgovarali na pitanja kako bi mogli da biraju ekipu čiji dres žele da nose.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво