CSKA bolji od Efesa uz zvuk sirene, Budućnost namučila Fenerbahče

Košarkaši CSKA savladali su u Istanbulu ekipu Efesa sa 80:78, pogotkom Korija Higinsa u poslednjim trenucima susreta. Fenerbahče na svom terenu, posle velike borbe, bolji od Budućnosti 76:67. Olimpijakos ubedljiv protiv Bajerna 89:69. Barsa bolja od Grand Kanarije 93:64.

"Armejci" su u Istanbulu do pobede (21/6) stigli teškom mukom i tako nastavili borbu za drugo mesto na tabeli Evrolige sa madridskim Realom (20/6), dok je Efes zadržao četvrtu poziciju (17/10).

CSKA je vodio tokom većeg dela susreta, ali je do trijumfa stigao u poslednjim trenucima meča, pogotkom Korija Higinsa.

Efes je izjednačio pogocima Simona sa linije za slobodna bacanja, samo četiri sekunde do kraja, ali je ostalo dovoljno vremena da tim iz Moskve uputi još jedan šut ka košu.

Higins je meč završio sa 19 poena, Hajns je dodao 15, dok je u timu Efesa najbolji bio Danston sa 19 poena. Vasa Micić utakmicu je završio sa šest poena (trojke 1/7), četiri asistencije i tri skoka.

Fenerbahče i Budućnost odigrali su izjednačen meč, ali je ekipa Željka Obradovića ostvarila 23. trijumf u takmičenju – 76:67.

Gosti iz Podogorice odigrali su dobar meč, u poslednju četvrtinu se ušlo sa nerešenim rezultatom, da bi Fener u poslednjih 10 minuta zaigrao angažovaniju odbranu i stigao do nove pobede.

Nikola Kalinić bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, Jan Veseli je dodao 13, dok je Marko Gudurić postigao šest poena uz pet skokova.

U timu iz Podgorice istakao se Erl Klark sa 20 poena, dok je Bitadze dodao 11 poena uz sedam skokova.

Fener je ubedljivo prvi na tabeli, dok je Budućnost zabeležila 21. poraz, uz šest pobeda.

Olimpijakos je na svom terenu ubedljivo savladao ekipu Bajerna sa 89:69 i nastavio borbu za jedno od prvih osam mesta koje vode u plej-of.

Zek Ledej je bio najefikansiji u timu iz Pireja sa 23, poena, dok je Nikola Milutinov odigrao odličan meč, postigavši 20 poena, uz sedam skokova.

Na drugoj strani najbolji je Peteri Koponen sa 15. Vladimir Lučić je dodao šest poena, Nemanja Dangubić je postigao dva, dok je Stefan Jović imao jedan poen, uz čak devet asistencija.

Olimpijakos je trenutno sedmi sa 14 pobeda i 13 poraza, dok je Bajern 11. sa skorom od 12 pobeda i 15 poraza.

Barselona je na svom terenu nadigrala Grand Kanariju 93:64. Ovim trijumfom Barselona je 16 trijumfa na petom mestu na tabeli. Grand Kanarija je ostala na sedam pobeda i trenutno je na 14. mestu na tabeli Evrolige.

Barsu je do trijumfa predvodio Pangos sa 19 poena, njega su pratili Singlton sa 16 i Kuric sa 14, dok je Ribas dodao 12. U poraženom timu najefikasniji je bio Stroberi sa 15, Pauli je postigao 13, a Vilej 11.  

U narednom kolu Barselona gostuje u Minhenu, a Grand Kanarija dočekuje Olimpijakos.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво