Bjelica i Bogdanović pred SP: Želimo rezultat za pamćenje

Košarkaši Sakramenta Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović izjavili su da veruju da je došlo vreme da Srbija završi ispred SAD i na Mundobasketu u Kini osvoji titulu prvaka sveta. Posle SAD imamo najbolji tim, smatra Bjelica. Ne treba se zadovoljavati srebrom, dodaje Bogdanović.

Srbija je na prethodnom Evropskom i Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama, osvajala srebro, a baš su Amerikanci bili bolji u finalima u Španiji i Rio de Žaneiru.

"Mogu sa ponosom da kažem da, kako sada stvari stoje, posle SAD imamo najbolji tim. Nije to sad ono 'e ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori'. Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju", poručio je Bjelica za "Glas Amerike".

Bjelica, koji je zbog povrede propustio kontinentalni šampionat pre dve godine, sa nestrpljenjem čeka turnir u Kini.

"Treba dosta stvari da se poklopi da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje... Drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci".

Njegov saigrač iz Kingsa Bogdan Bogdanović takođe je veliki optimista pred planetarni šampionat.

"Prethodnih godina našim igrama izgradili smo rezultat i nadam se da ćemo ostati na tom visokom nivou, ali ako budemo u mogućnosti da napravimo i šampionski rezultat, za pamćenje, pokušaćemo da uradimo. Do sada je bilo uspešno, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. Da završimo sezonu zdravi, da budemo željni, gladni uspeha i biće sve u redu", zaključuje Bogdanović.

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kini, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra, na programu je u subotu, a Srbija se nalazi u prvom šeširu.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 15. mar 2019, 06:22)
Lepi Mica [neregistrovani]

Lepi Mica

Kude li Jokic? Nic se nevidi

(petak, 15. mar 2019, 03:02)
anonymous [neregistrovani]

Take je momci..,.

Bravo, sto verujete to će se i desiti ....sreća služi hrabre i vredne a nas tim je upravo takav! Imamo odlične igrače svedtskog kalibra, samo malo da se uigraju i zlato će biti naše!

(četvrtak, 14. mar 2019, 17:54)
anonymous [neregistrovani]

Pa

Mi se jedva plasirasmo.

(četvrtak, 14. mar 2019, 15:00)
Canadian [neregistrovani]

Idemo

Nazalost nije samo Srbija sa dobrim timom. Ove godine, mozda po prvi put, ako se pojave s kompletnim timom, Kanada ima takodje veoma jak NBA tim.

(četvrtak, 14. mar 2019, 14:26)
Zoran [neregistrovani]

Lepo zvuči

Šteta što još samo ekipa fali.

(četvrtak, 14. mar 2019, 13:59)
Као што Милош Бојанић отпева [neregistrovani]

Ајмо руке горе, идемо Србија

♪♪♫♪
Тако, тако, само тако
то срце жели
Тако, тако, само тако
то ме весели
♫♪♫♫