Košarka je ponovo glavna tema u Čačku, Borac igra meč odluke za plej-of ABA 2 lige

U Čačku je košarka tema broj 1. Borac večeras od 20 časova igra presudnu utakmicu za plasman u plej-of druge ABA lige. Crveno-beli moraju da pobede ekipu Sutjeske, koja takođe ima svoju računicu za prolaz.

S obzirom na vrlo loš start sezone i pet poraza u prvih sedam kola, Borac je uradio veliku stvar time što je sebe doveo u poziciju da sam odlučuje o svojoj sudbini i da se ipak nađe u doigravanju, gde su bili viđeni pre početka takmičenja.

Predvođeni harizmatičnim reprezentativcem Ilijom Đokovićem, kao i njegovim prezimenjakom Radovanom, tim iz poznatog košarkaškog centra sa zapada Srbije konsolidovao se u drugom delu sezone pobedivši na sedam od poslednjih devet utakmica.

Uprava kluba je imala strpljenja i kada nije išlo, nije lomila preko kolena već je pružila podršku treneru Jovici Arsiću i ekipi, a oni su uzvratili na najbolji mogući način.

Ipak, da bi sve dobilo smisao i da bi se ostvario glavni cilj postavljen za ovu takmičarsku sezonu odnosno plasman među četiri najbolje ekipe, u večerašnjem susretu pred rasprodatom halom kraj Morave moraju biti na visini zadatka.

Najiskusniji u čačanskom sastavu, Marko Marinović, svestan je važnosti meča.

"Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o ulasku u plej-of. Smatram da je Borcu tu mesto. Imamo lepu priliku da pred svojom publikom izborimo četvrto mesto. Verujem da uz pomoć naših vernih navijača, za koje sam ubeđen da će doći u velikom broju, možemo do pobede nad Sutjeskom. To je lepa prilika da se opet napuni hala, pa da svi zajedno pokažemo kako Čačani žive za košarku", rekao je popularni "Malina".

Oba tima imaju skor od 12 pobeda i devet poraza, koliko ima i još jedan srpski predstavnik, Dinamik, koji u poslednjem kolu gostuje kod Lovćena takođe od 20 časova.

Kalkulacije su sledeće: Borac pobedom sigurno ide u plej-of. Dinamiku je za prolaz potrebna pobeda uz poraz Borca, dok Sutjeska, da bi bila četvrta, mora da trijumfuje u Čačku, a da Dinamik izgubi na Cetinju. 

Prvo mesto obezbedila je ekipa Sikst Primorske iz Kopra (skor 19-2), drugi su sigurno Sparsi iz Sarejeva (16-5), koji će se sastati sa trećeplasiranim MZT-om iz Skoplja (14-7) i u poslednjem kolu u četvrtak, ali i u polufinalu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво