Srbija nadigrala Izrael i plasirala se na Svetsko prvenstvo

Košarkaši Srbije savladali su Izrael sa 97:76 u poslednjem meču kvalifikacija za SP u Kini. Ovom pobedom naša selekcija je obezbedila plasman na svetsku smotru košarke.

Sjajnu igru pred punom dvoranom „Aleksandar Nikolić" naša selekcija je krunisal pobedom nad Izraelom i plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kini. Naša selekcija je od samog starta povela, povećavala prednost i nije dozvolila protivniku da ozbiljnije zapreti. Izrael je izdržao prvu četvrtinu u kavom-takvom egalu, da bi kasnije popustio pod pritiskom naših košarkaša.

Od samog početka susreta košarkaši Srbije su pokazali protivniku da nema čemu da se nada. Nošeni fantastičnom publikom naši reprezentativci su uspeli da nametnu svoj stil igre, steknu prednost i konstantno je uvećavaju. Posle prvog dela igre imali su osam poena prednosti. U drugom periodu pao je procenat šuta protivnika sa distance pa je našim momcima olakšan posao.

Odličnom igrom naša selekcija je uspela da dva ipo minuta pre kraja pređe 10 poena razlike. Stečenu prednost Srbija je do poluvremena uvećala na plus 16.

Nastavila je naša ekipa u istom ritmu i u nastavku i brzo prešla granicu od plus 20 - 59:37. Potom su naši usporili ritam, održavali su prednost, koja je na kraju trećeg perioda iznosila 17 razlike.

U poslednjem periodu naši su održavali prednost, posebno se razigrao Vladimir Lučuć, kome je „proradio" šut, čekao se kraj meča i konačan rezultat.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Vladimir Lučić sa 22 poena, Dragan Milosavljević je dodao 20 poena, Miloš Teodosić je imao učinak od 11 poena i devet asistencija, a Nikola Milutinov je zabeležio 10 poena . U poraženoj ekipi Kohen je postigao 16 poena, Klin 12, a Avdija i Zalmanson po 10.

Tok meča:

17.45 - Kraj meča. Srbija - Izrael 97:76.

17.39 - Pet minuta pre kraja meča Srbija ima prednost od 20 poena razlike.

17.27 - Kraj treće četvrtine. Srbija - Izrael 67:50. Naši košarkaši su potom umirili tempo igre, ali su nastavili da kontrolišu rezltat.

17.13 - Posle pet minuta igre u nastavku naša selekcija ima prednost od, do sada maksimalnih, plus 22 (59:37).

17.04 - Počelo je drugo poluvreme.

16.49 - Poluvreme. Srbija - Izrael 49:33. Na dva i po minuta pre kraja prvog poluvremena Srbija dolazi na maksimalih plus 11, a minut kasnije i do plus 16. Ovu prednost naši košarkaši su zadržali do odlaska na odmor. Fantastičnu partiju pružio je Dragan Milosavljević sa 18 poena, njega je pratio Miloš Teodosić sa devet. 

16.36 - Nastavljena je borba za svaki poen. Srbija uspeva da kontroliše rezultat i posle pet minuta igre u drugoj četvrtini vodi sa devet poena razlike. 

16.19 - Kraj prve četvrtine, Srbija - Izrael 26:18. Nastavili su naši košarkaši u istom stilu, s druge strane protivniku je „popustio" šut za tri poena pa Srbija na kraju perioda ima osam poena razlike. 

16.10 - Naši košarkaši dobro ušli u meč, konstantno su u prednosti, ali protivnik preti pre svega precuznim šutevima sa distance. Najraspoloženiji u našoj ekipi za sada je Milosavljević.

16.00 - Počeo je meč u hali "Aleksandar Nikolić"...

15.55 - Košarkaši obe ekipe su na terenu. Nakon intoniranja himni očekujemo početak meča.

15.50 - Pre početka utakmice Predsednik KSS Predrag Danilović predao je Milanu Mačvanu dres Srbije sa brojem 100, brojem mečeva koje je Mačvan odigrao za nacionalnu selekciju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се