Pobeda pod moranje, košarkaši Srbije u meču odluke dočekuju Izrael

Košarkaška reprezentacija Srbije igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini. Posle neočekivanog poraza od Estonije za siguran plasman na Mundobasket naš tim će morati da savlada selekciju Izraela, koja u slučaju pobede, takođe vidi svoju šansu za plasman na Šampionat sveta. Meč se igra od 16 časova u hali "Aleksandar Nikolić" uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Sve ulaznice za ovaj meč su rasprodate. Kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je svestan težine zadatka i da njegov tim pobedom nad Izraelom mora da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo u Kini. Naše košarkaše očekuje velika podrška sa tribina, sve ulaznice za ovaj meč su rasprodate.

"Svesni smo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je činiti. Sa Izraelom nas čeka najbitnija utakmica, kao i pre nekoliko godina kada je odlučivao meč poslednjeg kola protiv njih u Beogradu za plasman na EP. Sigurno nas čeka tvrd meč", rekao je Đorđević.

Selektor "Orlova" može da ima razloga za zabrinutost, prvo zbog slabe igre prikazane u Talinu kao i zbog činjenice da je Izrael mnogo bolja ekipa od Estonije.

U odnosu na poraz u Estoniji (71:70), Đorđević će za meč sa Izraelom moći da računa i na Nikolu Milutinova i Vladimira Lučića, koji su se posle evroligaških utakmica, pridružili nacionalnom timu, dok je u Beogradu i Vasilije Mićić, ali njegov nastup zbog povrede neizvestan.

Utakmica između Srbije i Izraela igra se od 16 časova u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи