Bogdanović za RTS o Americi, NBA i reprezentaciji

Sakramento kingsi izgubili su jutros na gostovanju od aktuelnih NBA šampiona Golden stejt voriorsa sa dva poena razlike. U poslednjim sekundama propustili su priliku da izjednače, ili čak pobede. Odmah nakon meča u "Orakl areni" u San Francisku naš Zoran Stanojević razgovarao je sa Bogdanom Bogdanovićem o šansama Sakramenta da uđe u plej-of, životu u Americi i košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

"Uvek detalji odlučuju i prelamaju utakmicu. Voriorsi su dokazali da su plej-of i šampionska ekipa. Težimo da budemo što bolji, pogotovo u završnici, četiri puta protiv njih igrali smo neizvesno i imali šut za pobedu, ali dobro, šta je – tu je, idemo dalje. Sve je ovo NBA, sledeći meč je protiv Oklahome za dva dana i treba biti spreman za taj izazov", izjavio je Bogdan.

Srpski košarkaš je rekao da je Sakramento jedno od prijatnijih iznenađenja i da će, kako vreme odmiče, Kingsi igrati sve bolje.

"Igramo iznad svih očekivanja, mi smo verovali od početka da smo prava ekipa, sa dosta talenta. Nedostaju nam iskustvo i zajednička igra. Što duže ostanemo zajedno, to će biti bolje za nas."

Bogdanović je istakao da se prilagodio životu u Americi.

"Zadovoljan sam karijerom za sada, ali uvek može bolje. Par meseci prošle godine sam morao da se uhodavam i prilagođavam. Drugačiji je ritam nego u Evropi, nema odmora između mečeva, pa na oporavak mora da se obrati posebna pažnja."

Sakramento se trenutno nalazi na devetom mestu na Zapadu i u trci je za osmo mesto, koje vodi u nokaut fazu takmičenja.

"Imamo realne šanse, sve je otvoreno do kraja. Neko može da napravi seriju pobeda, a neko poraza. Rezultati Lejkersa i Klipersa su važni za nas, ali ne zavisimo isključivo od njih. Treba da gledamo svoje utakmice, da gledamo u svoje dvorište i da pravimo serije pobeda."

Bogdanović je preko malog ekrana bodrio reprezentaciju Srbije u utakmici u kojoj smo izgubili od Estonije, ali i poručio navijačima da će se prvom prilikom naći na raspolaganju selektoru Đorđeviću.

"Pratio sam reprezentaciju, voema nesrećan poraz od Estonije. Žalosno je to što se stalno menjaju igrači i sastavi. Ekipa Estonije, koliko god da se čini kao slaba, igra zajedno svaki meč i to ih čini boljim, uz to presudan je bio i domaći teren."

"Pobedićemo Izrael, verujem u naše, priključujem im se prvom sledećom prilikom, tu sam, zna se to", zaključio je Bogdanović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво