Poraz "orlova" od Estonije

Košarkaška reprezenatcija Srbije poražena je od Estonije u gostima sa 71:70 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini. U nedelju "orlovi" u Beogradu igraju odlučujući meč protiv Izraela.

Reprezentacija Srbije propustila je šansu da eventualnom pobedom protiv Estonije obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo. Domaća ekipa odnela je pobedu u veoma neizvesnoj završnici. Stevan Jelovac promašio je treće slobodno bacanje, pa Srbija nije izborila produžetak.

U Talinu se igrao meč u sporijem ritmu, sa dosta oscilacija, izgubljenih lopti na obe strane, u čemu je profitirala Estonija, koja je slavila nakon preokreta.

Reprezentacija Srbije konstantno je bila u prednosti, ali Estonci nisu dozvoljavali da se protivnik odmakne na dvocifrenu razliku.

Najveću prednost na meču Srbija je imala u nekoliko navrata u drugoj i trećoj četvrtini od sedam poena, ali je Estonija uspela da njihovim glavnim oružjem, šutem za tri poena održava rezultatsku neizvesnot.

U poslednjoj četvrtini prednost Srbije varirala je između pet i tri poena. 

U poslednjem minutu meča, pri vođstvu Srbije od dva poena, Teodosić je u želji da spase loptu koja je išla u aut, "poklonio" izjednačenje Estoniji.

Nakon praznog hoda obe reprezentacije, Estonija uspeva da 30 sekundi do kraja stekne trojkom prednost.

Teodosić je potom pokušao da postigne trojku, čak možda i uz faul, u čemu nije uspeo, lopta se odbila do Jelovca, koji je potom fauliran pri šutu za tri poena.

Jelovac je pogodio prva dva slobodna bacanja, ali je potom promašio treće i tako nije uspeo da izbori produžetak.

Najefikasniji kod izabranika Aleksandra Đorđevića bili su Jelovac sa 19 i Teodosić i Milosavljević sa po 16 postignutih poena.

U pobedi Estonije istakli su se Kitsing i Kulamae sa po 18 poena. 

Srbija uprkos porazu ima šansu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini. Utkamica odluke igraće se u dvorani "Aleksandar Nikolić" u nedelju protiv Izraela.

Ovako je protekao meč: 

19.49 – Kraj meča, Estonija odnosi pobedu rezultatom 71:70.

19.32 – Estonci izjednačuju na šest i po minuta do kraja meča. Domaćin dobro koristi svaku grešku reprezentacije Srbije i u tranziciji to kažnjava.

19.22 – Završena je treća četvrtina, Srbija vodi sa 54:49. "Orlovi" su u par navrata imali najveću prednost na meču koja je iznosila sedam poena, ali se Estonci šutem sa distance drže rezultatski u igri.

19.00 – Nastavljen je meč...

18.45 – Na poluvremenu meča u Talinu, "orlovi" imaju tri poena prednosti - 34:31. Milosavljević, koji je najefikasniji sa 11 poena, imao je sjajnu rolu u finišu, ali Estonija je košem iz prodora zatvorila poluvreme i došla na povoljan rezultat za njih posle svega viđenog. 

18.36 – Ponovo problemi u skoku i ponovo minut odmora traži klupa Srbije - 27:27. 

18.28 – Drugom trojkom na meču Teodosić donosi maksmilanih "plus sedam" - 23:16, ali nakon toga sledi period "praznih minuta", što je primoralo selktora da zadraži tajm-aut. 

18.19 – Posle prvih deset minuta Srbija ima dva poena prednosti - 16:14. Činilo se da su izabranici selktora Đorđevića bili na dobrom putu da sa lepom zalihom završe prvi kvartal, ali je trojka domaćina i nekoliko promašenih zicera i bacanja učinila da dva tima odvaja samo jedan koš.

18.08 – Posle neštoi sporijeg i lošijeg početka i vođstva domačićina od 6:2, "Orlovi" pronalaze neki ritam u napadu, bolje kontrolšu skok a Teodoisć svojim prvim poenima, tj. trojkom donosi prvo viđstvo od 9:7 na sredini prve deonice. 

18.00 – Počeo je meč... 

17.55 – Startna postava Srbije je sledeća: Teodosić, Tepić, Milosavljević, Birčević i Gagić. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво