Jokić i Vučević objasnili Amerikancima kako se izgovara "Nikola"

U Sjedinjenim Američkim Državama, uopšte kao i bilo gde drugde na planeti, vlastita imena stranih državljana prilagođavaju se navikama izgovora lokalnog jezika.

Ništa neobično... Međutim, to postane dosta upečatljivo kada se radi (i govori) o elitnim sportistima, čije je ime vezano za lik poznat milionima. Ono što je posebno interesantno jeste da, u skladu sa ovom navikom, američki novinari nisu bili sigurni ni da se Nikola Vučević i Nikola Jokić isto zovu.

Prvo je crnogorski košarkaš objasnio da se njegovo ime izgovora sa akcentom na prvom slogu, umesto na drugom kako bi ono bilo izgovorano u dvoranama širom SAD.

Odmah potom je Vučević objasnio začuđenom novinaru da identično ime ima i Jokić, odnosno da problem sa izgovorom nije vezan samo za centra Orlando Medžika.

Kada su novinari isto pitanje postavili Jokiću, on je odmah potvrdio tvrdnju balkanskog kolege, ali je, za razliku od njega, odmah jasno stavio do znanja da ne namerava da ispravlja bilo koga i da mu ne smeta način na koji se njegovo ime izgovara ili čita u Americi.

„Nisam ovde da vas ispravljam (I‘m not here to fix you, što bi se pre dalo prevesti kao „nisam ovde da vas popravljam", otud i smeh okupljenih novinara i samog Jokića, prim. aut.)", rekao je Jokić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво