Ražnatović za RTS: Jokić se igra košarke, to je tajna njegovog uspeha

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović bio je gost Jutarnjeg programa RTS-a. Tajna Nikole Jokića je u tome što se on i dalje igra košarke, smatra on i dodaje da je sada trend da igrači što ranije odu u NBA jer su tada za uspeh veće. Trejd u Filadelfiju je bio potreban Bobiju.

Ražnatović, vlasnik agencije Beobasket, je pre svega govorio o Nikoli Jokiću, svom klijentu koji je za kratko vreme prošao put od debeljuškastog dečaka koji iz Sombora stiže u Megu, a koji je sada ol-star igrač u NBA ligi.

"On ima samo 23 godine i zaista je veoma brzo došao do toga. Brzo ne samo za evropske igrače, već i za američke. Te pozive uglavnom dobijaju visoko rangirani igrači na draftu i to je još jedan razlog da budemo zadovoljni". rekao je Ražnatović za RTS.

Pažnju je izazvao i njegov tvit u kojem kaže da je pre 30 godina čekao dva meseca da dobije VHS kasetu Ol-star utakmice, a da sada poznaje nekog ko igra na Ol-staru 2019. godine.

"Iako je to možda zvučalo da je smišljeno u marketinške svrhe, onako američki, to je zapravo istina i ljudi se sećaju da je zaista tako bilo. Ja tu neku kasetu koju sam imao sigurno sam gledao sa svojim drugarima 20 puta. To je nevrovatno i za mene, ali i za današnje klince koji mogu tu utakmicu da prate uživo, bez problema".

O posebnosti Nikole Jokića kaže:

"Osim uspeha koji je napravio i ugovora koji je najveći ikada za neeameričke igrče, on što ga od ostalih mojih klijenata izdvaja je način na koji pristupa košarci, jer mislim da se on više igra košarke nego bilo koji igrač koga sam upoznao za ovih 25 godina koliko radim ovaj posao".

Ražnatović dodaje da u Megi njegov talenat prepoznao trener Dejan Milojević, koji je verovao više nego ostali, ali da je Nikola iznenadio sve, pa i sebe svojim uspehom u Americi.

Što se trejda i karijere Bobana Marjanovića tiče, Ražnatović objašnjava da se dogodilo upravo ono što su oni priželjkivali.

"Desilo je ono što smo želeli. Igrao je 16-17 minuta, ulazi u igru u svakoj četvrtini i to je ono što mu je potrebno".

Ražnatović poručuje da nema pravila što se tiče uspeha evropskih igrača u NBA, da se ona često menjaju ali jedno ipak naglašava:

"Ono što je važilo pre 5-10 godina, u koje sam i ja verovao, a to je da igrač odavde prvo ode negde u Evroligu i igra još malo, sada ne važi. Danas jedno od osnovih pravila je da što pre odu tamo, sa 19-20 godina. Čak i ako nisu potpuno spremni, da prođu period adaptacije, jer je to potpuno druga vrsta igre. Ja sam veliki pristalica ideje da ako poziv postoji, da se što pre ode. Primer Teodosića je dokaz da je vrlo teško kad se kasno ode, sa 30-ak godina, da je nije lako prilagoditi se", zaključuje Ražnatović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво