Drama u Moskvi, "armejci" bolji od Reala

Košarkaši CSKA savladali su na svom terenu ekipu Reala sa 82:78 u derbi meču 22. kola i izjednačili se sa "kraljevskim" klubom na drugom mestu na tabeli Evrolige. Fenerbahče u Istanbulu ubedljivo savladao ekipu Panatinaikosa 85:66. Baskonija bolja od Bajerna - 76:68. Armani slavio protiv Darušafake 90:78.

U veoma birnom okršaju za drugo mesto na tabeli regularne faze Evrolige, ekipa CSKA je na svom terenu savladala tim Reala sa 82:78.

Iako su gosti vodili tokom većeg dela susreta, "armejci" su iskoristili nalet u trećoj četvrtini, u kojoj su postigli 30 poena, i savladali renomiranog protivnika.

CSKA je tri minuta pre kraja meča imao prednost od 77:70, ali se madridski tim ponovo vratio u igru. Ipak, CSKA na kraju nije dozvolio preokret Reala i zasluženo je stigao do nove pobede.

Nando de Kolo predvodio je domaću ekipu do pobede sa 21 poenom, Kori Higins dodao je 15, a Deni Heket 14. U timu Reala najbolji je bio Entoni Rendolf sa 20 postignutih poena.

Obe ekipe sada imaju skor od 17 pobeda i pet poraza i dele drugo mesto iza Fenerbahčea.

Ekipa Željka Obradovića nastavila je niz pobeda na domaćem terenu, a u 22. kolu "stradao" je PAO rezultatom 85:66.

Pitanje pobednika nije se postavljalo niti u jednom trenutku, pa je priliku da debituje u ekipu Fenera dobio mladi 18-godišnji Tarik Biberović.

Nikolo Meli bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, dok su po 12 dodali Gudurić, Grin i Datome. U ekipi iz Atine najbolji je bio Šon Kilpatrik sa 19 poena.

Fener je zadržao ubedljivo prvo mesto, pošto ima skor od 19 pobeda i tri poraza, dok je PAO tek 12. sa skoro 9/13.

Košarkaši Baskonije savladali su Bajern sa 76:68. Domaćin je ovom pobedom pretekao Bajern i sada je na sedmom mestu na tabeli Evrolige sa 11 pobeda, od protivnika koji ima pobedu manje.

Najefikasniji u timu Baskonije bio je Janing sa 13, Džons je postigao 12. U poraženom timu Vilijams je postigao 18, a Bartel 11.

U narednom kolu Baskonija gostuje u Barseloni, a Bajern u Madridu.

Armani je u Milanu savladao Darušafaku sa 90:78. Tim iz Milana je zabeležio 10. pobedu i trenutno je na devetom mestu na tabeli. Turski tim je ostao zakovan za dno tabele sa tri trijumfa.

Armani je do pobede predvodio Kuzminskas sa 19 poena uz osam skokova, njega je pratio Džejms sa 18, a Džerels 16. Kod Darušafake Daglas je postigao 21 poen, a Ozmizrak 11.

Sledeće kolo donsi duel Armanija i Makabija, dok Darušafaka dočekuje Fenerbahče.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво