Šta Bobija čeka u gradu Rokija Balboe?

Nakon epizode u Holivudu, koja se može okarakterisati kao uspešna, srpski košarkaški div Boban Marjanović seli se u grad Rokija Balboe, gde će nositi dres Seventisiksersa. Biće to dobra prilika za više minuta na terenu, ali će Bobijeva zabavljačka karijera izvesno trpeti.

Шта Бобија чека у граду Рокија Балбое? Шта Бобија чека у граду Рокија Балбое?

Na ovaj trejd, koji su u noći između utorka i srede obavili Filadelfija i L. A. klipersi, možemo gledati sa dva aspekta – košarkaškog i šou-biz.

Marjanović je ove sezone kod trenera Doka Riversa neredovno dobijao šansu. Za deset minuta na terenu u proseku (ali bez nastupa u dobrom delu mečeva), beležio je 6,7 poena i imao 4,2 skoka, ali je to uglavnom bilo u "garbidž tajmu", ili kada je razlika u korist protivnika velika pa trener pokuša nešto da promeni nestandardnom rotacijom i rešenjima.

U Pensilvaniji bi pak trebalo da ima više zagarantovanog vremena na parketu, jer bi mogao da zauzme mesto prve zamene za startnog centra i superzvezde Džoela Embida, koji prosečno igra 33 minuta. Treća opcija pod košem je veteran Amir Džonson i sa njim će se Bobi boriti za preostalih 15-ak minuta.

Ono što je sa igračke strane dobro jeste to što će, za razliku od Klipersa, Fila sigurno igrati u plej-ofu, s obzirom na to da je trenutno na petom mestu Istočne konferencije (skor 34-20), sa realnim šansama da preskoči četvrtoplasiranu Indijanu, koja je nedavno ostala bez prve zvezde tima Viktora Oladipa.

Ukoliko bi ekipa trenera Breta Brauna obezbedila jedno od prva četiri mesta pred plej-of i time prednost domaćeg terena u prvoj rundi, to bi dodatno pozitivno moglo da utiče na Bobijevu minutažu, jer bi tada Embid vrlo verovatno dobio dodatne dane za odmor pred doigravanje.

Sa druge strane, Bobanov nemali šou-biz potencijal i zabavljačka karijera ovim trejdom pretpreli su ozbiljan udarac.

Iako je i Filadelfija veliki grad, sa puno medija i jakim tržištem, to se ipak ne može porediti sa Los Anđelesom, gde je momak iz Boljevca evidentno uživao i gde se veoma dobro snašao.

Njegovu pojavu i atraktivnost u Holivudu su, čini se, tek počeli da eksploatišu (uslovno rečeno).

Gostovanja na televizijama i to ne samo sportskim bila su sve češća, mala ali ipak važna uloga u filmu "Džon Vik 3" je uspešno odigrana, a u planovima su bili još neki filmski i televizijski projekti.

TV šou "Bobi i Tobi", koji ima sa svojim saigračem Tobajasom Herisom, ne bi trebalo da bude doveden u pitanje s obzirom na to da je i Heris poslat u Filadelfiju, ali ostaje da se vidi kako će se i u kom formatu nastaviti u gradu koji je Roki Balboa trajno mapirao u filmskoj industriji.

Ko zna, možda Bobi bude zaigrao u nekom budućem nastavku Staloneovog novog bokserskog serijala "Krid" u ulozi nekog novog Ivana Draga. Trčanje uz čuvene Rokijeve stepenice svakako očekujemo...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво