KK Partizan se ogradio od fotografija trenera Trinkijerija sa Sergejem Trifunovićem

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom fotografija trenera Andree Trinkijerija i stručnog štaba sa glumcem i odnedavno predsednikom Pokreta slobodnih građana Sergejem Trifunovićem. Sa velikom odlučnošću odbacujemo bilo kakvu mogućnost dovođenja kluba ili bilo koga od članova kluba u vezu sa političkim delovanjem pojedinaca, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Partizan je u subotu savladao Cibonu u Zagrebu sa 83:59, ali su te večeri mnogo veću pažnju medija i društvenih mreža privukle fotografije koje je na svom Tviter profilu objavio glumac Sergej Trifunović.

Naime, uz komentar "Čovek koji će me naterati da ponovo dolazim na tekme" Trifunović, koji je 26. januara izabran za predsednika Pokreta slobodnih građana, podelio je slike sa svojim pratiocima.

Naravno, to je izazvalo različite komentare, pa se nedugo zatim oglasio i KK Partizan NIS zvaničnim saopštenjem u kojem stoji:

"Povodom pojavljivanja fotografije stručnog štaba KK Partizan sa glumcem Sergejom Trifunovićem na društvenim mrežama, a naročito povodom potonjih komentara i insinuacija koje imaju veze sa dnevno-političkim delovanjem poznatog navijača Partizana, KK Partizan ističe: 

Kao košarkaški klub, Partizan veoma ceni svakog svog navijača bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Kao sportski kolektiv od nacionalnog značaja, ponosni smo na činjenicu da ljudi najrazličitijih interesovanja i shvatanja navijaju za Partizan.

Ipak, sa velikom odlučnošću odbacujemo bilo kakvu mogućnost dovođenja kluba ili bilo koga od članova kluba u vezu sa političkim delovanjem pojedinaca koji žele da sportske i navijačke strasti stave u službu ostvarenja svojih političkih ciljeva. Sergej Trifunović, uprkos tome što je osvedočeni navijač Partizana, noćas je učinio upravo to, podredivši svoju navodnu ljubav prema klubu svom političkom delovanju!

Zloupotrebu fotografije sa članovima stručnog štaba KK Partizan, klub ne želi da dozvoli! Naš izbor je da se bavimo isključivo onim što najbolje znamo, a to je da igramo košarku", piše u saopštenju.

Na Tviteru se istim povodom oglasio i predsednik kluba Ostoja Mijailović.

"Čast svakome na stavovima i opredeljenju, ali kao predsednik KK Partizan uvek ću stati u zaštitu igrača, trenera i zaposlenih od zloupotrebe njihovog lika u dnevno-političke svrhe, kao i u dovođenje kluba u vezu sa stvarima sa kojima nema dodirnih tačaka!", napisao je predsednik crno-belih.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво