Furiozna završnica Budućnosti za trijumf protiv Cedevite

Košarkaši Budućnosti savladali su u "Morači" ekipu Cedevite sa 80:78, u derbi meču 16. kola Jadranske lige. Domaći do pobede stigli zahvaljujući velikoj seriji od 12:0 u samoj završnici meča.

Fantastičan meč odigrali su Budućnost i Cedevita u Podgorici, a domaći su do pobede stigli u samom finišu – 80:78.

U rezultatski izjednačenom meču, Cedevita je u poslednja četiri minuta ušla sa osam poena prednosti, ali je usledio fantastičan povratak Budućnosti, koja je serijom od 12:0 preokrenula rezultat.

Šampioni ABA lige tako su učinili zanimljivom borbu za plej-of, u koji će četiri prvoplasirane ekipe posle ligaškog dela takmičenja.

Zvezda je i dalje neprikosnovena na prvom mestu bez poraza, Cedevita je druga sa skorom 11/5, koliko ima i trećeplasirana Budućnost, ali uz lošiji međusobni skor. Partizan je četvrti sa učinkom od deset pobeda i šest poraza.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Erl Klark sa 17 poena, dok je Noris Kol dodao 14. U timu Cedevite najbolji su bili Džejkob Pulen sa 25 i Džastin Kobs sa 18 poena.

U sledećem kolu, Cedevita na svom terenu dočekuje ekipu Crvene zvezde, dok Budućnosti igra u Ljubljani protiv Olimpije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се