Turska traži izručenje Kantera, košarkaš odgovorio na Tviteru

Tužilaštvo u Istanbulu raspisalo je poternicu i od SAD zatražilo ekstradiciju košarkaša Njujork Niksa Enesa Kantera, kojeg vlasti u Ankari optužuju za "pripadnost oružanoj terorističkoj grupi". Kanter, koji slovi za žestokog kritičara politike turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana odgovorio na Tviteru: Turska vlada ne može da pruži ni jedan jedini dokaz u vezi moje krivice.

Tužilaštvo je, kako piše dnevnik Hurijet, predalo ministarstvima svu potrebnu dokumentaciju kako bi za Kanterom bila raspisana međunarodna poternica, a istovremeno pripremljen je i zahtev za eksdradiciju iz SAD.

Enes Kanter je, uz slavnog turskog fudbalera Hakana Šukura, oštro kritikovao način na koji Erdogan vlada Turskom, pa su ga vlasti u Ankari označile kao pripadnika grupe FETO, na čijem se čelu nalazi Fetulah Gulen.

Turske vlasti su još ranije poništile Kanterov pasoš i proglasile ga za begunca.

Kanter, koji nije išao sa Niksima ove nedelje na utakmicu u London, jer se bojao da bi mogao biti ubijen zbog svog protivljenja politici turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, odgovorio je na optužbe iz Turske na Tviteru.

Naveo je da "turska vlada ne može da pruži ni jedan jedini dokaz u vezi njegove krivice" i da "nikad nije dobio ni kaznu za pogrešno parkiranje u SAD".

Kanter je naglasio da njegova odluka "pomaže da se u prvi plan istakne kako diktator Erdogan uništava Tursku" i da su "ljudi ubijeni, hiljade su nepravedno zatvorene i bezbrojni životi su uništeni, a to nije igra'', prenosi AP.

Kanter sa svojom ekipom putuje van granica SAD samo u Kanadu, na utakmice NBA lige u Toronto, kada Niksi gostuju Toronto reptorsima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво