Nikola Jokić, hvatač snova

Glasanje za najbolje košarkaše NBA lige, koji će igrati na utakmici "svih zvezda" se bliži kraju, a od igrača sa naših prostora, najviše šanse imaju Nikola Jokić i Luka Dončić. Nakon što je američka sportska novinarka na Tviteru pozvala građane Srbije da glasaju za Nikolu Jokića, to je učinio i njegov trener, koji smatra da su slovenački glasači mnogo aktivniji od srpskih, jer prema poslednjim rezultatima glasanja Dončić ima preko dva miliona, a Jokić oko 740 hiljada glasova. I jedan i drugi su u prvih deset, a glasanje traje do 25 januara.

Najveća ljubav Nikolina pored košarke su konji. Od malih nogu odlazi na trke, a sada je u toj situaciji da ima i sopstvene konje.

Omiljeni je ljubimac centra Denver Nagetsa Nikole Jokića. U intervjima ne propušta da ga pomene, ne kao konja za trke, već kao prijatelja, a navijači Denvera već su naučili i šta njaviše voli da jede.

"Zove se "Dream catcher", u prevodu hvatač snova. Ko što Nikola hvata snove po Americi, tako kada dođe ovde sa svojim ljubimcem hvata snove po Somboru", kaže Branislav Jokić, Nikolin otac.

U svom rodnom gradu srpski košarkaš ima još četiri konja, o kojima brine otac Branislav. Nikola ih viđa jednom godišnje tokom leta, kada dođe na dva meseca u Srbiju.

"Najveća ljubav Nikolina pored košarke su konji. Od malih nogu odlazi na trke, a sada je u toj situaciji da ima i sopstvene konje", dodao je Branislav.

Nikola je više puta američkim novinarima objašnjavao da je Sombor najlepši grad na svetu. Iako svetska zvezda, leti umesto Bahama bira Srbiju, ne dopušta da ga ponese slava i za njega je najlepši deo sezone kada je u rodnom gradu.

Nakon poteza koji sve češće završavaju u najboljih top deset, neverovatnih rezultata iz utakmice u utakmicu, ali i mogućnosti da zaigra u Ol-star meču, Jokiću će sve teže biti da ostane običan momak iz kraja.

Amerikanci ga već vide u meču "svih zvezda", a uz 50 odsto glasova publike za konačnu odluku se pitaju i predstavnici medija 25 posto i isto toliko sami igrači. Branislav kaže da Nikola ne razmišlja puno o tome, ali da bi to sigurno bila čast kako za njega, tako i za Srbiju.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи