KSS: Nikola Jokić i Aleksandra Crvendakić najbolji u 2018. godini

Košarkaš Denvera Nikola Jokić i košarkašica Đera Aleksandra Crvendakić proglašeni su za najbolje u 2018. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

U anketi su učestovali novinari najuglednijih srpskih redakcija i specijalizovanih košarkaških listova i portala.

Jokić se video porukom zahvalio na priznanju koje mu, kako je naveo, mnogo znači.

"Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji, koja je košarkaška zemlja i naporno ću raditi da budem još bolji", poručio je Jokić, koji je prošle godine potpisao najunosniji ugovor u istoriji srpskog sporta vredan 148 miliona dolara.

Nagradu je u Nikolino ime primio njegov otac Branislav.

Košarkašica Đera, Aleksandra Crvendakić, koja je sa klubom osvojila titulu u Mađarskoj, izjavila je da je počastvovana priznanjem.

"Uvek ovakve nagrade smatram kao timske i zahvalila bi se svim saigračicama i mojoj porodici. Budite uz nas, pogotovo ove godine jer se Evropsko prvenstvo održava kod nas", istakla je Crvendakićeva.

Specijalne nagrade dobili su mlada ženska košarkaška selekcija U20, srebrna sa EP, juniorski tim U18, koji je postao šampion Evrope, kao i basketaši 3X3, svetski šampioni i evropski vicešampioni.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2019, 20:38)
anonymous [neregistrovani]

Najbolji

Ako moze Djokovic,moze i Nikola.I jedan i drugi su najbolji ambasadori Srbije i bez igranja za reprezentaciju.Nije sve u zlatnoj medalji.

(petak, 11. jan 2019, 16:43)
слободан [neregistrovani]

Најбољи кошаркаши

Уважена РТС, уопште се не слажем да се прогласе за најбоље у прошлој години играч и играчица који играју у иностранству! То није фер према играчима и итрачицама који играју у Србији! Поготово што се Јокић ни једном није одазвао позиву да игра за репрезентацију Србије! Да ли је то избор за најбоље у свету или за најбоље у Србији? Ако је избор за најбоље у Србији онда не треба бирати спортисте ван Србије! То је моје мишљење. Пуно поздрава.

(petak, 11. jan 2019, 16:43)
Steph [neregistrovani]

Jokić

Naravno da je Jokić, dečko je neverovatan. Sad samo čekamo sitne duše da se jave. :)