Počinje Top 16 Evrokupa: Partizan kod Ritasa, Zvezda čeka Limož

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras mečevima protiv Limoža, odnosno Ritasa započinju nastup u Top 16 fazi Evrokupa.

Prvi će na teren izaći izabranici Andree Trinkijerija, koji od 18 časova u Viljnusu gostuju kod ekipe Ritasa.

Crno-beli su na ovaj put krenuli oprezno, ali sa planom da pokušaju da naprave brejk i uspešno započnu novu godinu i novu rundu u takmičenju. Sa ekipom će biti i najnovije pojačanje, Nikola Janković.

"Mi smo napravili sprint na kraju prve faze Evrokupa da se uvalimo, baš da se uvalimo u Top 16. Sada, Ritas, Fenerbahče, Real Madrid...sve je isto. Svaka utakmica je šansa da budemo bolji i da probamo nešto da napravimo. Nismo favoriti, ništa, mi smo ušli baš na kraju, ali moramo da igramo. Još ne znam fizionomiju grupe, dobra je grupa, Ritas je kao četvrti ušao, ali ima kvalitet fantastičan, sad je potpisao evroligaškog centra...videćemo. Očekujem dobru utakmicu, jako tešku, ali uživamo u tome", istakao je Trinkijeri.   

Dva sata kasnije (od 20.00) u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" počinje meč između Crvene zvezde i francuskog Limoža.

Šampion Srbije je smešten u izuzetno jaku, mnogi bi rekli u evroligašku grupu gde su još i Valensija i Unihaka, i dobar start je neophodan za eventualnu borbu za plej-of, čemu se pristalice kluba sa Malog Kalemegdana i nadaju.

"Početak TOP 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od 6 pobeda, 4 u prvenstvu i  dve u Evrokupu nakon promene trenera. Igraju brzo sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam", poručio je trener Zvezde Milan Tomić. 

Tok oba meča uz tekstualni komentar možete pratiti na našem sajtu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво