Bogdanović i Bjelica odlični u pobedi, poraz Klipersa bez Tea i Bobija

Sakramento je nadigrao Nju Orleans sa 122:117 uz značajan doprinos naših internacionalaca Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. Aktuelni šampioni Golden stejt su bili bolji od L.A. Klipersa sa 129:127, a Boban Marjanović i Miloš Teodosić nisu ulazili u igru.

Sakramento je nadigrao Nju Orleans sa 122:117 uz značajan doprinos naših internacionalaca Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

Nju Orleans je na gostovanju u Sakramentu dobro počeo meč i čak poveo sa 19 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali su domaćini uspeli da preokrenu rezultat i dođu do pobede u samom finišu meča.

Bila je to njihova druga pobeda posle preokreta zaredom i 18 pobeda u sezoni,a naši internacionalci su dali značajni doprinos pobedi svog toma.

Bogdan Bogdanović je odigrao veoma dobru partiju i postigao 24 poena za 31 minut igre uz četiri skoka, sedam asistencija i jednu ukradenu loptu.

Krilni centar Sakramenta Nemanja Bjelica je meč počeo kao starter, igrao je 30 minuta, i za to vreme upisao sedam poena, deset skokova i jednu blokadu.

Najefikasniji je bio Badi Hild sa 28 poena, a Vili Koli-Stajn je dodao 22 poena i 17 skokova. 

U poraženom timu najefikasniji je bio Džru Holidej sa 27 postignutih poena.

Aktuelni šampion Golden stejt je posle žestoke borbe nadigrao L.A. Kliperse sa 129:127, a Boban Marjanović i Miloš Teodosić nisu ulazili u igru.

U "Orakl areni" u Ouklandu gosti su u nekoliko navrata vidili, ali su „Ratnici" uspevali da anuliraju prednost, pa je odluku o pobedniku pogotkom u poslednjoj sekundi doneo Stef Kari.

Fantastični Kari je meč završio sa čak 42 poena, šest skokova, dve asistencije i jednom ukradenom loptom.

Pratili su ga Kevin Durent sa 35 poena, 12 skokova i pet asistencija, Drejmond Grin sa 14 i Klej Tompson sa  poena. 

Kod Klipersa Tobajas Heris je sa 32 poena i devet uhvaćenih lopti bio najefikasniji, a Danilo Galinari i Lu Vilijams su ubacili po 25 poena. 

Trener Klipersa Dok Rivers na ovom meču u igru nije uvodio srpske internacionalce Bobana Marjanovića i Miloša Teodosića.

Pobede su protekle noći u NBA ligi ostvarile i ekipe Bruklina, Indijane, Bostona, Čikaga i Majama.

Srpski stručnjak Igor Kokoškov, koji sa klupe vodi Finiks, nije uspeo da dođe do devete pobede u sezoni, pa je vezao drugi uzastopni neuspeh, pošto je njegova ekipa poražena u gostima od Bruklina sa 111:103.

Indijana je bez problema nadigrala Vašington sa 105:89, a u pobedničkom timu se istakao Majls Tarner dabl-dablom od 18 poena i 17 skokova.

Boston je bilo bolji od Šarlota sa 119:103, uz 25 poena Kajrija Irvinga u pobedničkom timu.

Čikago je na gostovanju ubedljivo pobedio Klivlend sa 112:92, a do pobede ih je vodio Lauri Markanen sa 31 poenom, dok ga je pratio Kris Dan sa 17 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Na gostujućem terenu utakmicu je dobio i Majami pošto je bio bolji od Orlanda sa 115:91.

Rezultati utakmica:

Sakramento - Nju Orleans 122:117
Golden Stejt - LA Klipers 129:127
Bruklin - Finiks 103:111
Detroit - Atlanta 95:98
Indijana - Vašington 105:89
Boston - Šarlot 119:103
Klivlend - Cikago 92:112
Orlando - Majami 91:115
Oklahoma - Minesota 112:114
Portland - Dalas 121:118
LA Lejkers - Memfis 99:107

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи