Tomić: Nema kalkulacija, želimo pobedu u Istanbulu

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, pred meč protiv Galatasaraja na kraju prve faze Evrokupa, kaže da njegov tim ne putuje u Istanbul da kalkuliše, već ide po pobedu. Utakmica 10. kola A grupe između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

"To je specifična utakmica sama po sebi, ali mi idemo tamo da dobijemo. O tog meča dosta zavisi, kao i od duela Monaka i Andore u raspletu naše grupe. Kvalifikovali smo se za Top16, ali putujemo sa željom da pobedimo", rekao je Tomić za klupski sajt.

Bez obzira na ishod meča Andora - Monako, koji odlučuje o rasporedu mesta u A grupi, Tomić nema nameru da bira protivnike u Top16 Evrokupa.

"Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala, polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa UNIKS-om. Ne gledamo ko će biti u našoj grupi", kaže Tomić.

Prema njegovim rečima atmosfera u dvorani neće uticati na ekipu jer je već pokazala da zna da igra na "vrućim" gostovanjima.

"Igrali smo i protiv Partizana u dvorani "Aleksandar Nikolić" i manje-više to je ista atmosfera kada igraš na "strani". Naš tim je pokazao da zna da igra u takvoj atmosferi i očekujem da odigrati dobro".

Pred ovu utakmicu problema sa zglobom ima Mohamed Faje, Filip Čović se vratio treninzima nakon nekoliko dana pauze, kao i Marko Kešelj koji je imao problema sa jačom prehladom.

"Verujem da će nas dočekati "vruća" atmosfera, ali razmišljamo samo o pobedi koja može da nam poboljša poziciju na tabeli i eventualno obezbedi nekog lakšeg protivnika u narednoj rundi. Koncentrisani na košarku, na teren i jedino nas to interesuje", rekao je Kešelj, uz napomenu da je važno da sve protekle u sportskom duhu nakon što je pre četiri godine u Istanbulu ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

Njegov saigrač Dejan Davidovac poručuje da ga ne zanima ambijent u dvorani.

"Idemo da igramo košarku, spremamo se za ovu utakmicu kao da je najvažnija i želimo da pobedimo. Hoćemo pobedu bez bilo kakvih kalkulacija", zaključio je Davidovac.

Utakmica 10. kola A grupe Galatasaraj - Crvena zvezda igra se u sredu od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво