Jokić predvodio Denver u pobedi nad Torontom

Denver je nadigrao Toronto sa 95:84 u konferencijskom derbiju NBA lige, a predvodio ih je Nikola Jokić još jednom od svojih odličnih igara. Pobedu na svom terenu izvojevali su i košarkaši Vašingtona, a na gostovanjima slavili su Majami i Sakramento uz odličnu igru Bjelice i Bogdanovića.

Denver je na svom terenu savladao trenutno najbolji tim u vrlo radvnopravnoj borbi i smenjivanju vođstva tokom većeg dela meča.

Tek u finišu utakmice domaćini su uspeli da održe prednost koja ih je vodila do pobede, a po efikasniosti predvodio ih je Nikola Jokić koji je meč završio sa 26 poena, devet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Pratili su ga Džamal Marej sa 19 poena i pet skokova, Tori Kreg je ubacio 13, a Monte Moris 12 poena.

Kanadskom timu nije pomoglo ni što je najefikasniji igrač bio Kavaj Lenard sa 29 poena i 14 skokova. Pratili su ga Delon Vajt sa 15 poena i osam skokova, dok je Serž Ibaka imao 14 i sedam uhvaćenih lopti.

Košarkaši Majamija su slavili na gostovanju u Nju Orleansu sa 102:96 najviše zahvaljujući timskoj igri zahvaljujući kojoj su poveli od samog starta i prednost održali do kraja meča.

Po efikasnosti predvodio ih jeDžoš Ričardson sa 22 poena, a pratili su ga Dvejn Vejd sa 19 poena uz šest skokova i Hasan Vajtsajd sa 17 poena uz 12 uhvaćenih lopti.

Najbolji kod domaćih bio je Entoni Dejvis sa 27 poena, 12 skokova i sedam asistencija, 22 poena ubacio je Džru Holidej, a 17, uz 10 uhvaćenih lopti, Džulius Rendl.

Tim sa Floride je deveti na Istoku sa 13-16, Nju Orleans je 12. na Zapadu sa 15-16.

Srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović bili su starteri na gostovanju Sakramenta u Dalasu i dali veliki doprinos u pobedi svog tima sa 120:113.

Bjelica je imao 15 poena (5-10 iz igre, 4-7 za tri), 10 skokova i četiri blokade, a Bogdan je ostvario 15 poena (4-11 iz igre), sedam skokova i pet asistencija
Najefikasniji kod Kingsa bili je Badi Hild i Dieron Foks sa po 28 poena.

U redovima Dalasa, ubedljivo najbolji bio je Slovenac Luka Dončić, koji je meč završio sa 28 poena (9-15 iz igre), šest asistencija i devet skokova. Herison Barns ga je pratio sa 15, Vesli Metjuz je dodao 13 poena, Džejlen Branson je imao 12, Maksi Kleber 11, a Diandre Džordan osam poena i 23 skoka.

Na kraju meča pozdrav Dončića i Bogdanovića i njihova razmena dresova skrenuli su toliku pažnju da je Sakramento taj snimak postavio na društvene mreže uz sličice dražavnih zastava Srbije i Slovenije uz kratak i iasan komentar: „Poštovanje."

Sakramento se ovom pobedom poravnao sa Portlandom i Memfisom koju su na šestom i sedmom mestu Zapada. Sva tri tima sad imaju po 16 pobeda i 13 poraza, a Dalas je deveti sa 15-13.

Košarkaši Vašingtona ubedljivo su pobedili Los Anđeles Lejkerse na svom parketu sa 128:110 i upisali prvi trijumf posle četiri uzastopna poraza.

Najzaslužniji za pobedu bio je plejmejker domaćih Džon Vol koji je završio meč sa čak 40 poena, 14 dodavanja i šest skokova.

U redovima Lejkersa, najbolji je bio Kentevijus Koldvel-Poup sa 25 poena, šest skokova i pet asistencija, a Lebron Džejms je ostao u njegovoj senci sa samo 13 poena i šest uvaćenih lopti.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво