Olimpijakos bolji od Efesa, Real „rastavio“ Barsu

Košarkaši Efesa pretrpeli su poraz u Atini od Olimpijakosa (88:81) u meču 12. kola Evrolige, a odlične igre pružili su srpski košarkaši Vasilije Micić i Nikola Milutinov. Real je savladao Barselonu sa 92:65. Pobede zabeležili Fenerbahče i Baskonija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aksel Tupan sa 19 poena, a Nikola Milutinov je bio na pragu "dabl-dabl" učinka.

Nekadašnji košarkaš Partizana je ubacio 15 poena i imao devet uhvaćenih lopti.

Najbolji u poraženoj ekipi je bio Vasilije Micić sa 24 poena i šest asistencija. Micićev potez je bez dileme najlepši na meču, kada je u završnici meča zakucao preko Ledeja za 79:79.

U Moskvi su se sastali CSKA i Himki, a domaći tim je bio bolji, rezultatom 88:74.

Danijel Heket je bio najefikasniji sa 14 poena među "armejcima", Serhio Rodrigez je dodao 12.

Stefan Marković je predvodio goste sa 18 poena, a Malkolm Tomas je dodao 15.

Real je na svom terenu u "El klasiku" nadigrao Barselonu rezultatom 92:65. Pobedom Real je osao na deobi drugog mesta sa CSKA sa skorom od deset pobeda i dva poraza, dok je Barselona sedma na tabeli sa šest trijumfa u sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tomkins sa 17 poena, njega su pratili Rendolf sa 16, Kerol sa 15 i Tavares sa 12. U ekipi Barselone samo dva „raspoložena" igrača Ertel sa 16 poena, i samo još jedan dvocifrenim učinkom Pangos koji je zabeležio 11 poena.

U narednom kolu Real  dočekuje Panatenaikos, a Barselona Olimpijakos.

Fenerbahče savladao Armani sa 92:85. Sjajnu partiju pružio je Marko Gudurić. Fener je novom pobedom zadržao lidersku poziciju sa 11 pobeda i samo jednim porazom, a Armani je šesti na tabeli sa polovičnim učinkom - šest pobeda i šest poraza.

Gudurić je predvodio svoju ekipu sa 20 poena za 23 minuta na parketu. Veseli je dodao 17 poena, Lovernj 15, a Datome 10. U timu domaćina najefikasniji je bio Džejms sa 31 poenom, ali nije mogao sam. Micov je postigao osam poena, Nedović nije igrao zbog povrede.

Naredno kolo donosi duele Fenerbahče - CSKA Moskva i Milano - Bajern.

Baskonija je savladala Makabi u Tel Avivu sa 81:79. Gosti su tako zabeležili petu pobedu u sezoni i trenutno su na 11. mestu. Makabi je ostao na tri pobede i pretposlednji je na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šengelija sa 20 poena. Džening je postigao 15, a Hilijard 15. U poraženom timu Vilbekin i Kane su postigli po 13, a Obrajant i Tius po 12.

U 13. kolu Baskonija gostuje kod Grand Kanarije, a Makabi dočekuje Himki.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво