Sjajni Bjelica i Bogdanović vodili Sakramento do pobede

Nemanja Bjelica odigrao je najbolji meč sezone i postigao 25 poena protiv svog bivšeg kluba Minesote u pobedi Sakramenta rezultatom 141:130. Bogdan Bogdanović dodao je 20 poena sa klupe i pomogao Bjelici i Sakramentu u pobedi, ali i obaranju rekorda franšize po broju postignutih trojki.

Nemanja Bjelica se "osvetio" svom bivšem klubu u kojem je šansu dobijao "na kašičici", učinkom od 25 poena, pet skokova i tri asistencije, uz šut iz igre od 60 odsto i pet pogođenih trojki za 28 minuta na parketu,

Nakon boljeg starta Sakramenta i osetnije prednosti, Minesota je uspela da se potpuno vrati u meč, ali je u tim momentima srpski tandem Bjelica - Bogdanović preuzeo konce utakmice u svoje ruke. Na minut i po do kraja meča, Bjelica je trojkom ugasio nade Minesote da može da se rezultatski vrati u meč.

Bogdan Bogdanović predvodio je fantastičnu klupu Kingsa sa 20 poena, pet skokova i šest asistencija za 30 minuta na parketu.

Uz raspoložene srpske igrače koji su kombinovano postigli 45 poena, Kingsi su imali još petoricu dvocifrenih strelaca.

Badi Hild je postigao 20, Begli i Ferel po 17 poena, Koli Stajn je ubacio 14, a Foks 13 poena.

Sakramento je na meču pogodio čak 19 trojki, što je rekord ekipe po broju ubačenih na jednom meču.

U redovima Minesote istakli su se Vigins sa 25, Rouz sa 20 i Tauns sa 19 poena. Dario Šarić dodao je 18, a Kovington poen manje. 

Sakramento je upisao 15 pobedu u 27 odigranih mečeva i nalaze se na deobi sedme pozicije Zapadne konferencije sa Dalasom.

Minesota sa skorom 13-14 zauzima 13. mesto u istoj konferenciji.

U ostalim mečevima Toronto je bez Kavaja Lenarda sa ubedljivih 113:93 savladao šampione ekipu Golden Stejta.

Luka Dončić je sa 24 poena i deset skokova predvodio Dalas u pobedi nad Atlantom i rivalom Tre Jangom (114:107)

Boston je nakon produžetka slavio nad Vašingtonom 130:125, Džeremi Lemb je poenima u poslednjoj sekundi doneo pobedu Šarlotu nad Detroitom (108:107).

Neverovatnu partiju od 44 poena i 18 skokova pružao je Entoni Dejvis u pobedi Pelikansa nad Tanderima 118:114.

Bruklun je zadao tek drugi poraz Filadelfiji u Vels Fargo Centru pobedivši ih sa 127:124. 

Pobede na svom terenu ostvarili su: Klivlend koji je savladao Njujork sa 113:106, Indijana koja je bila bolja od Milvokija sa 113:97, Juta je nadigrala Majami rezultatom 11:84, dok je Memfis pobedio Portland sa 92:83.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво