Zvezda deklasirala Brešu i plasirala se u Top 16 Evrokupa

Crvena zvezda – Breša 103:67. Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa. U dvorani „Aleksandar Nikolić“ nadigran je italijanski predstvanik, u devetom kolu A grupe. U poslednjem meču grupne faze crveno-beli gostuju Galatasaraju.

Crvena zvezda se pobedom vratila na deobu druge poziciju u grupi sa ekipom Andore. Zvezda je pre poslednjeg obezbedila dalji plasman, pošto je Monako savlada Galatasaraj sa 76:71.

Crveno-beli su od samog početka krenuli žestoko. Prednost je konstantno rasla. Odlična odbrana uz fantastičan šut sa svih pozicija razoružali su protivnika i njegove nade da nešto više da učini u ovom meču.

Do poluvremena Zvezda je došla do istorijske prednosti na poluvremenu u jednom Evrokup meču - 65:22. Nastavak je doneo nešto mirniju igru crveno-belih koji su održavali prednost.

Poslednji period Breša je otvorila sa 11:0. Međutim, nisu imali vremena da nešto ozbiljnije zaprete osim da koliko-toliko poprave utisak iz prvog dela igre. Sa preko 40 razlike uspeli su da priđu na konačnih 36.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Regland sa 16 poena, njega je pratio Lazić sa 14, Beron je dodao 13, a Simanić 12.

U poraženom timu Alen je postigao 17, a Kuningem 14.

Tok meča:

20.49 - Kraj meča. Crvena zvezda - Breša 103:67. Zvezda je lagano privela meč kraju. 

20.32 - Na početku poslednje četvrtine Breša je odgovorila serijom 11:0, što je primoralo tomića da zatraži tajm-aut.

20.26 - Kraj treće četvrtine, Crvena zvezda - Breša 82:43. Zvezda je mirniom igrom održala prednost.

20.14 - U nastavku su crveno-beli umirili ritam, posle pet minuta igre rezltat je 75:34.

20.04 - Počela je treća četvrtina.

19.50 - Poluvreme, Crvena zvezda - Breša 65:22. Zvezda je nastavila sjajnu seriju. Pogađali su crveno-beli iz svih pozicija, dok protivnik nije imao rešenja ni u napadu ni u odbrani. Drugu četvrtinu Zvezda je dobila rezultatom 34:8. Najefikasniji u domaćem timu bili su Lazić i  Reglend sa po 11 poena, dok je Beron postigao 10. Na drugoj strani Kaningem je postigao šest poena.

19.42 - Crveno-beli prave seriju od 10:0, i vodi sa 51:20.

19.38 - Zvezda nastavlja da lomi protivnika, prednost kosnstantno raste i na pet minuta pre kraja perioda vodi sa 41:20.

19.22 - Kraj prve četvrtine 31:14. Zvezda je u jednom trenutku ostvarila 20 poena razlike - 28:8, da bi Breša uspela da do kraja četvrtine ublaži prednost naše ekipe. Najefikasniji u crveno-belom dresu je bio Odžo sa šest poena, dok su Simanić i Lazić postigli po po pet poena.

19.14 - Serijom 9:0, crveno-beli dolaze do prednosti od 21:6.

19.10 - Zvezda je dobro otvorila meč i posle pet minuta igre vodi sa 12:6.

19.00 - Počeo je meč između Zvezde i Breše.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се