Partizan slavio u Lionu i ostao u trci za Top 16 fazu Evrokupa

Asvel – Partizan 75:78. Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Liona i ostvarili treći trijumf u Grupi C Evrokupa. Crno-beli su tako zadržali šanse da se u slučaju pobede nad Turk Telekomom u Beogradu u poslednjem kolu plasiraju u Top 16 fazu takmičenja.

Košarkaši Partizana zabeležili su izuzetno bitnu pobedu na gostovanju, pošto su u meču devetog kola Grupe C Evrokupa savladali Asvel sa 78:75.

Crno-beli su odigrali odličan meč, naročito u odbrani, zahvaljujući kojem nisu izgubljene šanse za plasman u Top 16 fazu takmičenja.

Partizan u poslednjem kolu prve faze na svom terenu dočekuje ekipu Turk Telekoma i u slučaju pobede postoje velike šanse da nastave takmičenje u drugom po kvalitetu košarkaškom takmičenju u Evropi.

Crno-beli su u Lionu vodili tokom većeg dela utakmice, nisu dozvoljavali protivniku da diktira tempo i odličnom odbranom zatvorili prilaze ka svom košu 

Markus Pejdž, Džok Lendejl i Aleksej Nikolić postigli su po 15 poena za ekipu Andree Trinkijerija, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Miro Bilan sa 17.

Ovako je protekao meč: 

22.35 – Kraj meča, Partizan je savladao ekipu Asvela sa 78:75.

22.18 – Sredina igre u poslednjoj deonici, Asvel vodi 67:65.

22.07 – Posle tri četvrtine Asvel ima minimalnu prednost 57:56.

Stiglao je francuski tim do vođstva, ali Partizan mu nije dozvolio da se odlepi. Pejdž je najefikasniji na meču sa 15 poena, na drugoj strani Bilan ima 10.

Počeli su crno-beli da pogađaju i za tri poena i imaju aktivan rezultat pred poslednjih deset minuta.

21.54 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Asvel vodi 45:42.

21.44 – Nastavljen je meč.

21.29 – Poluvreme, Partizan vodi 37:32.

Čuvaju crno-beli prednost stečenu u prvoj čtvrtini. Pejdž je postigao deset poena, Lendejl devet, a Gagić osam. Na drugoj strani Lajti je postigao osam, a Kaudi sedam poena.

Partizan živi od šuta za dva poena (11/17), dok obe ekipe loše šutiraju za tri. Crno-beli imaju više izgubljenih lopti (9:4), kao i manje skokova (19:15), ali drže vođstvo.

21.11 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Partizan vodi 27:25.

20.54 – Posle prve četvrtine Partizan vodi 17:12.

Odlična odbrana crno-belih u prvih 10 minuta. Pejdž je postigao pet, Gagić i Lendejl po četiri poena, koliko na drugoj strani ima Miro Bilan.

20.42 – Dobre odbrane na početku meča, posle pet minuta igre nerešeno je 6:6.

20.33 – Počeo je meč u Lionu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи