NBA: Povratak "ruže"?

Nova NBA sezona je uzbudljivija nego što je iko mogao da predvidi. Voriorsi više nisu toliko dominantni, Hjuston je u velikoj krizi, a Klipersi i Memfis najprijatnija iznenađenja. Što se igrača tiče, za sada je ovo sezona Janisa Adetokumba i Lebrona Džejmsa, ali i Derika Rouza, koji u Minesoti igra veoma dobro. Međutim, da li se može govoriti o velikom povratku "ruže"?

Kada je prvog novembra gotovo sam pobedio Jutu (128:125) i ubacio rekord karijere od 50 poena, Derik Rouz je naterao američke medije da ponovo pišu hvalospeve na njegov račun.

Poslednji put tako nešto uspeo je sada već davne 2011. godine, kada je u dresu Čikago bulsa postao najbolji igrač lige (MVP).

"Ruža" (Rose je engleski reč sa cvet ruže) ove sezone igra prilično konstantno, ubacuje 18,3 poena po meču uz tri skoka, 4,5 asistencija i 0,6 ukradenih lopti. Šut iz igre mu je 49 odsto, a procenat šuta za tri 46,9 odsto. Sasvim dobra statistika za već otpisanog igrača, koji je u karijeri doživeo tri veoma teške povrede (na oba kolena) i koji je prošle godine navodno bio na korak od penzije.

Ipak, da nije sve tako čudesno govore Rouzovi statistički podaci iz Njujorka iz sezone 2016/17, kada je imao gotovo identičan učinak – 18 poena, 3,8 skokova, 4,4 asistencije, 0,6 ukradenih lopti uz šut iz igre od 47 posto.

Dakle, ako bismo se oslonili samo na statistiku, reklo bi se da smo nešto slično od Rouza gledali pre dve godine. Međutim, njegov doprinos na terenu je, sada sasvim izvesno, mnogo veći, on deluje mnogo bolje i eksplozivnije, i čini se, rešio se straha od novih povreda. 

Ostaje da se vidi kakav će biti Rouzov učinak kada se završi sezona, koja traje tek dva meseca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво