Solidni Bogdanović, skromni Bjelica u pobedi Sakramenta

Sakramento kingsi savladali su u gostima ekipu Finiks sansa sa 122:105 u meču NBA lige. Srpski košarkaši u timu glavnog grada Kalifornije Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica postigli su 14, odnosno dva poena.

Sakramento je više nego lako stigao do pobede u Arizoni nad domaćim Finiksom, pošto su Kingsi prvu četvrtinu završili sa prednošću od 36:9. 

Do kraja meča je tim iz Kalifornije održavao prednost i odrađivao posao, a samo jednom i to u poslednjoj četvrtini su Kingsi postigli ispod 30 poena, dok je Finiks u toj deonici ubacio 38 i uspeo da koliko-toliko ublaži poraz.

Nemanja Bjelica bio je starter za Sakramento i odigrao je 20 minuta, iz samo tri šuta koliko je imao za čitav meč postigao je dva poena i dodao sedam skokova i tri asistencije.

Bogdan Bogdanović je imao ulogu sa klupe, ali je takođe na parketu proveo 20 minuta. Bogdanović je za taj period postigao 14 poena, imao pet uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Kod Sakramenta u pobedi istakli su se još Hild sa 20 i Foks sa 16 poena, dok su u redovima domaćina najefikasniji bili  Melton sa 21 i Džekson i Ariza sa po 13 poena.

Sakramento je odigrao svoju 23 utakmicu ove sezone, nakon koje imaju skor od 12 pobeda i 11 poraza i zauzimaju devetu poziciju na Zapadnoj konferenciji. Finiks ima najlošiji skor u ligi sa samo četiri pobede u 24 meča.

U ostalim mečevima Dalas je savladao Portland sa 111:102. Luka Dončić predvodio je Maverikse sa 21 poenom i devet skokova, a pomoć je imao u 17 poena Metjuza. 

U redovima Portlanda 33 poena postigao je Lilard, 18 Mekkolum.

Juta je sa ubedljivih 139:105 savladala San Antonio, Mičel je postigao 20, a Gober 18 poena kod Jute, za Sparse se istakao Poertel sa 20 poena, dok su Oldridž i Derozan postigli po 16.

U okršaju timova sa Floride Orlando je savladao Majami sa 105:90. Nikola Vučević imao je učinak od 19 poena i deset skokova, a pomoć je imao u Gordonu koji je postigao 20 poena i imao 13 uhvaćenih lopti. Kod Majamija 14 poena postigoa je Vinslo, poen manje dodao je O'Linik.

Indijana je predvođena Kolisonom i Tarnerom, koji su postigli 23 i 18 poena, savladala Čikago sa 96:90. U Čikagu najefikasniji bio je Markanen sa 21 poenom. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво