Prvi košarkaški derbi pripao Zvezdi, Perperoglu igrač utakmice

Partizan – Crvena zvezda 71:77. Košarkaši Crvene zvezde savladali su večitog rivala, ekipu Partizana, u derbiju devetog kola Jadranske lige. Crno-beli bolje ušli u meč, ali je Zvezda preko Perperoglua i Reglanda preokrenula u svoju korist. Zvezda zadržala stoprocentni skor, Partizan zabeležio peti poraz.

Prvi košarkaški večiti derbi u sezoni pripao je Crvenoj zvezdi. Ekipa Milana Tomića opravdala je ulogu favorita i zabeležila deveti trijumf u isto toliko utakmica u ABA ligi.

Partizan je posle novog poraza u komplikovanoj situaciji. Crno-beli sada imaju skor od četiri pobede i pet poraza i predstoji im velika borba za plasman među prve četiri ekipe.

Ekipa Andree Trinkijerija bolje je ušla u meč. Posle početnog vođstva Zvezde, po tri trojke pogodili su prvo Džok Lendejl, a onda i Stefan Janković, pa je Partizan imao dvocifrenu prednost – 22:12.

Zvezda je konsolidovala redove i do poluvremena uspela da iskoristi napadački slabiju igru rivala, pa se na veliki odmor otišlo sa vođstvom Partizana 41:38.

Treća četvrtina je praktično odlučila pobednika meča. Partizan je imao čak osam izgubljenih lopti, što je Zvezda iskoristila i preko Perperoglua i Reglanda stigla do dvocifrene prednosti.

Partizan je poslednji nalet imao krajem treće i početkom poslednje deonice, ali je Zvezda to odbila i vrlo brzo stigla do 15 poena prednosti, što je bilo i najubedljivije vođstvo na meču – 77:62.

Crno-beli su u finišu meča uspeli da smanje prednost Zvezde, ali više od časnog poraza nisu mogli.

Perperoglu je meč završio sa 25 poena (trojke 5/8), dok je Regland postigao 19 poena. U timu Partizana istakao se Lendejl sa 18 poena, dok su Pejdž i Si postigli po 11.

U narednom, desetom kolu, Zvezda na svom terenu igra protiv Zadra, dok će Partizan biti gost kod Igokee.

U ostalim utakmicama dvetog kola odigranim u subotu, Olimpija je na svom terenu savladala ekipu FMP-a 88:86, dok je Mega u Sremskoj Mitrovici bila bolja od Cibone 82:80.

Ovako je protekao meč u hali "Aleksandar Nikolić": 

18.43 – Kraj meča, Zvezda je savladala ekipu Partizana 77:71.

18.39 – Do kraja meča ostalo je 90 sekundi, Partizan preko Sija smanjuje na 77:67.

18.33 – Sredina igre u poslednjoj četvrtini, Zvezda ima deset poena prednosti – 72:62.

Perperoglu i Regland drže stvari u svojim rukama, u timu Partizana Marinković je vezao šest poena, ali nema veliku podršku saigrača.

18.19 – Posle tri četvrtine Zvezda vodi 58:51.

Crveno-beli su mnogo bolji rival u drugom poluvremenu, Partizan je postigao samo deset poena za deset minuta. Ipak, crno-beli nisu dozvolili rivalu da se odlepi na dvocifrenu prednost.

Perperoglu igra odličan meč, postigao je 20 poena. Faje je postigao deset, Regland i Cirbes po devet. U timu Partizana Lendejl je na 14 poena, Pejdž i Janković na devet.

18.09 – Zvezda je u velikoj seriji i vodi 54:44. Partizan je postigao samo tri poena u pet i po minuta igre u trećoj četvrtini.

18.03 – Zvezda pravi seriju 8:0, stiže do prednosti 46:44 i Trinkijeri traži novi tajm-aut.

17.59 – Nastavljen je duel u hali "Aleksandar Nikolić".

17.44 – Poluvreme, Partizan vodi protiv Zvezde 41:38.

Čuvaju crno-beli prednost stečenu u prvih 10 minuta i ne dozvoljavaju Zvezdi da izjednači.

Lendejl najefikasniji na meču sa 14 poena, na drugoj strani Perperoglu je postigao 13.

Zvezda ima tri skoka više (18:15), ali i dve izgubljene lopte više (5:3). Procenti šuta za dva i tri poena su prilično izjednačeni.

17.30 – Sredina igre u drugoj deonici, Partizan vodi 27:20.

Zvezda je ušla u drugu četvrtinu serijom 5:0, Trinkijeri odmah reagovao tajm-autom. Lendejl prekida post crno-belih sa pogodkom uz faul.

17.17 – Završena je prva četvrtina, Partizan vodi 22:15.

Crno-beli su stekli prednost šutevima za tri poena (Lendejl 3/3, Janković 3/3), dok su se u Zvezdi samo tri igrača upisala u listu strelaca.

Partizan šutira trojke 6/9, Zvezda 2/7. Lendejl i Janković postigli su po devet poena, na drugoj strani Regland ima sedam, Perperoglu pet.

17.07 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Zvezda vodi 10:9.

Crveno-beli su bolje ušli u meč, ali Partizan, posle tri trojke Lendejla, stiže do egala.

17.00 – Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво