Budućnost u Podgorici srušila CSKA, Himki slavio u Kaunasu

Košarkaši Budućnosti priredili su veliko iznenađenje pošto su u "Morači" savladali, dosada neporaženu, ekipu CSKA 93:92. Himki je u još jednoj "triler" završnici u Kaunaru savladao Žalgiris 84:83. Baskonija na domaćem terenu slavila protiv Panatinaikosa 86:77. Barselona Svetislava Pešića ubedljiva protiv Armanija 90:80 u preostalim mečevima devetog kola Evrolige.

Junak pobede u Podgorici bio je Danilo Nikolić koji je šest sekundi pre kraja meča imao ofanzivni skok posle koga je poentirao za vođstvo Budućnosti. Sa druge strane, Kori Higins je promašio šut za pobedu.

Podgoričane je predvodio Erl Klark sa 18 poena, dok je Nemanja Gordić zabeležio 17. Junak pobede Danilo Nikolić postigao je 14 poena. Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Nando de Kolo sa 19. poena.

Posle vevet odigranih kola Budućnost je 13. na tabeli sa dve pobede i sedam poraza dok je CSKA trećeplasirani sa skorom 8/1.

Žalgiris je imao napad za produžetak ali je Milaknis promašio šut za tri poena pa je Brendon Dejvis iz odbitka uspeo samo da ublaži poraz - 83:84 (26:19, 13:18, 18:21, 26:26).

Goste je do pobede predvodio Aleksej Šved sa 25 poena i 10 asistencija. Miki Džordan zabeležio je 20 poena a odličnu partiju pružio je i Stefan Marković sa 13.

U redovima Žalgirisa  istakao se Brendon Dejvis sa 23 poena uz 13 skokova (šest ofanzivnih).

Ekipa iz Podmoskovlja trenutno zauzima 12. poziciju, dok je Žalgiris 10. sa učinkom od po tri pobede i šest poraza. Himki u narednom kolu dočekuje Panatinaikos a Žalgiris Milano

Barselona Svetislava Pešića savladala je pred svojom publikom goste iz Milana 90:80. Ekipu iz Palau Blaugrane predvodio je Tomas Ertel sa 20 poena, dok je u redovima „manekena" najefikasniji bio Majk Džejms sa 19 koševa.

Vladimir Micov poroveo je na terenu 25. minuta i postigao dve trojke.

Španski tim zauzima šestu poziciju sa skorom 5/3, ekipa iz Milana je peta sa šest pobeda i dva poraza.

Baskonija je nadigrala Panatinaikos 86:77 uz 16 poena Šengelije. Fantastičnu partiju za goste odigao je Kit Lenford zabeleživši 33 poena.

Baskonija je na 11. poziciji dok je Panatinaikos 7. sa skorom 5/4.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво