Valensija savladala Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su u dvorani "Aleksandar Nikolić" od ekipe Valensije sa 69:61 u meču osmog kola Grupe C Evrokupa. U narednom meču Partizan gostuje kod Asvela 11. decembra.

Partizan je odigrao dobro protiv prošlogodišnjeg evroligaša, imao aktivan rezultat veći deo meča, ali je posustao u završnici.

Veoma neizvestan meč sa malim brojem poena odigran je u dvorani "Aleksandar Nikolić". Početak meča pripao je gostima, koji su imali prednost od 19:10, ali se Partizan vratio rezultatski u meč poenima visokih igrača Lendejla i Gagića krajem prve i početkom druge deonice.

Obe ekipe igrale su zaista dobro u odbrani veći deo meča, što govori podatak da je u tri četvrtine bar jedan tim postigao ispod 15 poena, a samo je u prvoj četvrtini bio slučaj da jedan tim postigne više od 20 poena (Valensija 22).

U poslednju četvrtini Valensija je ušla sa četiri poena prednosti, ali Partizan je to uspeo da potpuno neutrališe serijom 9:0 i stekne pet poena viška.

Ipak, usledio je period igre koji je i prelomio meč na stranu Valensije, serija gostiju od 12:0 za prednost od sedam poena, što je za ovakav meč bilo značajno.

Do kraja meča Partizan je pokušao da se vrati u meč, ali su gosti uspeli da odbiju nalete i privedu meč kraju bez mnogo problema.

Partizan nakon osam mečeva ima skor od dve pobede i šest poraza i neophodno im je da u poslednja dva meča protiv Asvela i Turk telekoma upišu pobedu kako bi izborili plasman u narednu fazu takmičenja. 

Valensija je prvoplasirana u Grupi C sa šest pobeda u osam mečeva i kao prvoplasirana je prošla dalje.

Partizan naredni meč igra 11. decembra protiv Asvela u Francuskoj.

Ovako je protekao meč: 

20.43 – Kraj meča, pobeda Valensije od 69:61.

20.32 – Gosti ipak uzvraćaju serijom 12:0, nakon čega stiču sedam poena prednosti na nešto više od tri minuta do kraja meča – 57:64.

20.23 – Odličan start Partizana u poslednjoj četvrtini. Crno-beli su u seriji od 9:0 i imaju prednost od 57:52 na sedam minuta do kraja meča.

20.17 – Kraj treće četvrtine, Valensija vodi sa 52:48. Prava rezultatska klackalica odvijala se u trećoj četvrtini, obe ekipe igraju zaista dobro u odbrani, pa nema lakih poena na obe strane. Partizan je imao prednost od četiri poena, ali je Valensija uspela da se vrati i povede sa šest poena razlike. Poenima Vanje Marinkovića deficit srpske ekipe pred početak odlučujuće četvrtine iznosi četiri poena.

20.00 – Nastavljen je meč...

19.44 – Završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi sa 36:34. Crno-beli su drugu deonicu dobili sa 18:12. Tvrda i neizvesna utakmica za sada u dvorani "Aleksandar Nikolić", Partizan je uhvatio priključak, a potom i poveo.

Najefikasniji u Partizanu su Lendejl sa osam poena, jedan manje postigao je Gagić, a šest dodao Marinković. U redovima Valensije ističu se Dubljević sa devet i Van Rosom sa šest poena. 

19.32 – Na polovini druge četvrtine, Partizan je drugi put na meču poveo (nakon startnih 2:0). Proradio je šut za tri poena crno-belih, a Gagić nastavlja da igra dobro.

19.20 – Završena je prva četvrtina, nakon koje Valensija vodi sa 22:18.  

Gosti su bolje otvorili meč, pogotovo napadački i u jednom momentu su imali prednost od 19:10. Ipak, Partizan je uspeo na krilima Lendejla i Gagića, ali i atmosfere domaćih navijača da se rezultatski vrati u meč. Problem za crno-bele je šut sa distance, pošto nisu pogodili trojku za sada, Valensija s druge strane ima kontrolu u skok igri. 

19.03 – Počeo je meč...

18.30 – Očekuje se da će dvorana "Aleksandar Nikolić" do početka meča biti potpuno ispunjena, a glavni sudija ovog meča biće Čeh Robert Vikliki.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара