Poraz Zvezde u Andori

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u osmom kolu Evrokupa od ekipe Andore sa 91:80. Zvezda je porazom dodatno zakomplikovala plasman u narednu fazu takmičenja.

Zvezda je upisala i treći uzastopni poraz u Evrokupu i dodatno zakomplikovala plasman u narednu fazu takmičenja.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Andora je prešla u vođstvo koje je variralo od tri do šest poena. Zvezda je u drugoj četvrtini pokazala bolju igru i uspela da sustigne rivala, a potom i sama povede.

Ipak u trećoj četvrtini se raspala Zvezdina igra, što je Andora iskoristila i stekla potpunu rezultatsku inicijativu, pošto je četvrtinu dobila dobila sa deset poena razlike.

U poslednjoj deonici crveno-beli su pokušali da uhvate priključak, ali je Andora uspela da odbije svaki pokušaj za tako nešto, pa su domaćini mirno priveli meč kraju.

Zvezda je upisala četvrti poraz, treći vezani u Evrokupu i sa skorom 4-4 dodatno otežala plasman u narednu fazu. Crveno-beli ne mogu više biti prvoplasirana ekipa, a nakon osmog kola ispred nje nalazi se i upravo Andora sa skorom od pet pobeda i tri poraza.

Ulm ima tri pobede u osam mečeva,  Galatasaraj isti broj pobeda, uz meč manje.

Najefikasniji u pobedi Andore bili su Albisi sa 19 i Jelinek sa 16 poena. Čak četiri igrača dodali su još po deset poena u ekipi Andore.

Kod Zvezde istakli su se Regland sa 20 i Beron sa 14 poena. 

Ovako je protekao meč: 

21.45 – Kraj meča, poraz Zvezde u Andori rezultatom 91:80.

21.29 – Završena je treća četvrtina, Andora ima prednost 71:62.

Domaća ekipa preuzela je potpunu inicijativu i treću četvrtinu završila sa najvećom prednošću na meču od devet poena. 

21.05 – Nastavljen je meč...

20.45 – Završeno je prvo poluvreme, rezultat je 47:46 u korist Zvezde.

Bolja igra srpskog predstavnika u drugoj deonici, pre svega u napadu, gde su crveno-beli nalazili lakša rešenja za poene, a potom i u odbrani, gde se manje grešilo u odnosu na prvu deonicu. Zvezda je sustigla prednost domaćina, a potom u poslednjoj sekundi druge četvrtine, poenima Perperoglua prešla u vođstvo.

Perperoglu je postigao osam poena,Faje sedam, dok su po šest postigli Beron, Cirbes i Regland. U redovima Andore raspoloženi su Albisi i Vajtington sa 15, odnosno deset poena. 

 20.18 – Kraj prve četvrtine, Andora vodi 25:20. Bolja igra domaćina na početku meča. Zvezda je imala prednost od 11:8, ali od tog trenutka Andora je zaigrala bolje i u nekoliko navrata vodila sa po šest poena.

20.00 – Počeo je meč... 

19.30 – Meč počinje za 30 minuta, igrači obe ekipe su izašle na zagrevanje.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се