Pešić bolji od Šarasa, pobede Efesa, CSKA i Gran Kanarije

Košarkaši Barselone savladali su kao gosti ekipu Žalgirisa 88:85, posle produžetka. Efes na svom terenu bolji od Panatinaikosa 78:62, CSKA je u gostima savladao Bajern 93:79, dok je Gran Kanarija na svom terenu bila bolja od Makabija 84:78

Svetislav Pešić izašao je kao pobednik iz duela sa nekadašnjim učenikom Šarunasom Jasikevičijusem, pošto je njegova Barselona u Kaunasu savladala Žalgiris 88:85 i to posle dodatnih pet minuta.

Katalonci su tokom celog meča bili u prednosti, u poslednjih 10 minuta ušli su sa vođstvom od deset poena, ali je Žalgiris u završnici furioznom serijom uspeo da dođe do produžetka.

Ipak, u dodatnih pet minuta Barselona je dominirala i ostvarila petu pobedu u takmičenju. Žalgiris je ostao na tri trijumfa iz sedam utakmica.

U Pešićevoj ekipi istakao se Kajl Kjurik sa 15 poena, dok je Ante Tomić dodao 14. U poraženoj ekipi istakli su se Eron Vajt sa 21 i Nejt Volters sa 19 poena.

Efes je na svom terenu savladao ekipu Panatinaikosa 78:62 i stigao do pete pobede u Evroligi.

Rodrig Bobua postigao je 19, a Adrijen 17 poena za Efes, dok su u poraženoj ekipi bolji od ostalih bili Dešon Tomas i Nik Kalates sa po 11 poena.

Panatinaikos je zabeležio treći poraz u takmičenju.

CSKA je na krilima Petersa koji je postigao 13 i Rodrigeza koje je dodao 12 poena savladao Bajern sa 93:79.

U redovima Bajerna po 14 poena postigli su Đedović i Vilijams.  Lučić je postigao 12, Jović devet, a Dangubić tri poena.

CSKA i Real su jedine neporažene ekipe nakon sedam mečeva, Bajern sa druge strane je upisao četvrti poraz.

Gran Kanarija je na svom parketu slavila nad Makabijem.

U domaćoj ekipi istakli su se Evans sa 17, Baez sa 16 i Hana sa 15 poena. Kod Makabija 15 poena postigao je Rol, po 13 su ubacili Kejn i Tajus. 

Makabi je upisao čak šesti poraz, dok je svoju drugu pobedu upisala Gran Kanarija. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво