Ubedljiv poraz Zvezde od Monaka

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od ekipe Monaka sa 91:75 u meču sedmog kola Grupe A Evrokupa.

Monako je slavio u dvorani "Aleksandar Nikolić" u borbi za prvo mesto u veoma neizvesnoj grupi.

Gosti su u drugom poluvremenu slomili otpor Zvezde i upisali ubedljivu pobedu u Beogradu.

Obe ekipe su napadački raspoloženo ušle u meč, u prvoj četvrtini gledao se pravi šuterski obračun, pa je nakon deset minuta igre rezultat bio 29:29.

Druga četvrtina bila je sušta suprotnost prvoj, pošto je završena sa 16:15 za Zvezdu, zaigrale su se bolje odbrane na obe strane, a u napadu nisu blistali ni Zvezda, ni Monako. 

Treća četvrtina bila je presudna za pobedu gostiju. Monako je potpuno preuzeo inicijativu i zadao glavobolje Zvezdinoj odbrani, a srpski predstavnik sa druge strane se mučio iz poseda u posed u napadu, lako gubio lopte i dozvoljavao poene u kontri protivnicima.

Monako je treću deonicu otvorio serijom 10:2, a sredinom četvrtine gosti su stekli 20 poena prednosti.

Zvezda je krajem treće i početkom poslednje četvrtine pokušala da se rezultatski vrati u meč, na krilima rezervista i podrške sa tribina, ali je Monako, uz par loših odluka sudija, uspeo da odbije svaki nalet Zvezde.

Zvezda je u celom drugom poluvremenu postigla poen više (30) nego u prvoj četvrtini (29).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Nidam sa 21 i Kikanović sa 17 poena, kod Zvezde istakli su se Beron sa 14 i Regland sa 12 poena. 

Crveno-beli upisali su drugi vezani poraz u Evrokupu, a prvi pred domaćom publikom.

Nakon sedam odigranih mečeva, Monako je lider na tabeli Grupe A sa skorom od pet pobeda i dva poraza, dok je Zvezda upisala treći poraz uz četiri pobede do sada.

Tri pobede i četiri poraza imaju Galatasaraj i Ulm, dok Andora ima skor 3:3. 

Naredni meč srpski predstavnik igra 20. novembra kada gostuje kod Andore.

Ovako je protekao meč: 

20.48 – Kraj meča, ubedljiv poraz Zvezde od Monaka 75:91.

20.27 – Završena je treća četvrtina, nakon koje Monako vodi sa 76:62.

Deo meča koji je u potpunosti pripao Monaku, koji je u jednom trenutku imao i 20 poena prednosti. Potpuno se raspala igra Zvezde u trećoj četvrtini, koju su gosti otvorili serijom 10:2. Ipak u završnici deonice na krilima rezervista i podrške publike, Zvezda uspeva da se trgne.

20.01 – Nastavljen je meč...

19.46 – Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi sa 45:44.

Poptuno suprotna druga četvrtina od prve odigrana je u Pioniru. Zvezda je postigla 16, a Monako 15 poena. Crveno-beli su uspeli da početkom četvrtine vežu nekoliko poena i odbrana kako bi stekli prednost od šest poena, ali je Monako uzvratio serijom 9:0.

Najefikasniji nakon 20 minuta u Zvezdi su Regland i Beron sa devet i osam poena, kod gostiju Utara deset, a Kikanović devet poena. 

19.21 – Završena je prva četvrtina, nakon deset minuta igre nerešeno je 29:29. 

Obe ekipe su ušle u meč veoma raspoloženo napadački. Igra se u serijama, ali do sada ni Zvezda, ni Monako nisu uspeli da steknu osetniju prednost. 

19.11 – Na polovini prve četvrtine Monako vodi sa 18:17. Igra se u brzom ritmu, sa dosta poena na obe strane. Utisak je da koja ekipa bude prva zaigrala bolje u odbrani, da će moći da dođe do osetnije prednosti.

19.00 – Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

18.45 – Košarkaši su na terenu, u toku je zagrevanje, meč uskoro počinje...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара