Partizan izgubio od Zenita u Sankt Peterburgu

Zenit – Partizan 75:71. Košarkaši Partizana izgubili su od Zenita u gostima, iako su odigrali odlično prvo poluvreme. Ruska ekipa velikom serijom stigla do ubedljive prednosti, crno-beli nisu mogli više od neizvesne završnice. Naredni meč Partizan igra na svom terenu protiv Valensije 21. novembra.

Košarkaši Partizana zabeležili su peti poraz u Grupi C Evrokupa, pošto su u meču sedmog kola izgubili od Zenita 75:71.

Crno-beli nisu odigrali loš meč, osim krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada je ruski tim napravio odlučujuću prednost na meču.

Partizan je odlično odigrao prvo poluvreme. Izabranici Andree Trinkijerija imali su u jednom trenutku i devet poena prednosti, a na veliki odmor otišli su sa vođstvom od 44:40.

Ipak, finiš treće deonice, u kojoj su crno-beli postigli samo deset poena, i početak psolednje četvrtine obeležila je velika serija Zenita, koji je u jednom trenutku stigao do 15 poena prednosti 69:54.

Partizan je u finišu uspeo da stigne prednost rivala. Trojkom Vanje Marinkovića gosti su stigli na samo četiri poena minusa, kasnije i na dva, ali je Zenit ipak sačuvao prednost i zabeležio četvrtu pobedu u takmičenju.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Vanja Marinković sa 11 poena, ali je prvi pogodak iz igre zabeležio u 35. minutu. Markus Pejdž dodao je deset poena, a Aleksej Nikolić i Bandža Si po devet.

Najbolji na meču bio je Sergej Karašev sa 21 poenom, Truškin je postigao 12, a Valijev 11 u timu Zenita.

Crno-beli do kraja prvog dela takmičenja imaju još tri utakmice, dve u Beogradu, pa nije nemoguće da se domognu četvrtog mesta koje vodi u drugu fazu.

Ipak, za tako nešto biće potrebno i malo sreće, odnosno loši rezultati Trenta i Turk Telekoma, ekipa sa kojima se Partizan bori za četvrto mesto u grupi.

Veliki korak napred u ostvarivanju cilja crno-beli mogu da naprave već naredne sedmice, kada u Beograd stiže vodeća Valensija.

Ovako je protekao meč u Sankt Peterburgu:

19.43 – Ušli su crno-beli u egal završnicu, ali nisu uspeli da naprave preokret – Zenit je pobedio 75:71.

19.34 – Imao je Zenit 15 poena prednosti (69:54), ali je Partizan na sredini poslednje deonice uspeo da spusti prednost rivala na 70:62.

19.18 – Loša četvrtina za Partizan, pa Zenit sada vodi 58:54.

Crno-beli su postigli samo deset poena za deset minuta i sa zaostatkom ulaze u poslednju četvrtinu. 

Pejdž je jedini dvocifren u crno-belom timu sa 10 poena, Si ima devet, Janković osam. karaševu, koji je postigao 19 poena pridružio se Dženings sa osam.

19.09 – Malo poena na startu drugog poluvremena, Partizan na sredini treće deonice vodi 50:48.

18.58 – Nastavljen je meč.

18.43 – Poluvreme u Sankt Peterburgu, Partizan vodi 44:40.

Imali su crno-beli i devet poena prednosti u jednom trenutku, ali je Zenit do poluvremena uspeo da smanji vođstvo.

Pejdž i Janković postigli su po osam poena, Si sedam, a Gavrilović šest. Na drugoj strani raspoložen je Sergej Karašev sa 15.

Partizan odlično šutira trojke (5/9), dok je bolji od protivnika i u skokovima i u asistencijama. Crno-beli imaju čak devet izgubljenih lopti, a Zenit samo jednu.

18.30 – Sredina druge četvrtine, Partizan vodi 31:27.

18.17 – Posle prve četvrtine Partizan vodi 22:20.

Drže crno-beli prednost od početka meča, najviše zahvaljujući šutu za tri poena (4/7).

Janković je najefikasniji sa osam poena (dve trojke), Lendejl je postigao četiri, Si i Pejdž po tri. Na drugoj strani Karašev je postigao sedam poena.

18.07 – Dobar početak crno-belih, koji posle pet minuta igre vode 10:6.

18.00 – Počeo je meč u Sankt Peterburgu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво