Batler trejdovan u Filadelfiju, Šarić i Kovington postali "vukovi"

Saga oko Džimija Batlera i njegovog boravka u Minesoti doživela je epilog, a on je takav da će nekadašnji "ol-star" karijeru nastaviti u Filadelfiji, a u pravcu Minesote idu Šarić i Kovington, javlja novinar I-Es-Pi-Ena Adrian Vojnarovski.

Džimi Batler napokon je trejdovan iz Minesote i uputiće se u Filadelfiju, gde će pojačati Bena Simonsa i Džoela Embida na istočnoj konferenciji. Uz Batlera pravac File ide i ruki Paton.

U pravcu Minesote idu Dario Šarić, Robert Kovington i pik druge runde. 

Batler je početkom sezone zatražio trejd od čelnika Minesote, a kao glavni razlog naveo je nezadovoljstvo zbog manjka zalaganja saigrača Viginsa i Taunsa.

Nakon što nije prošao trening kamp sa ekipom, kao ni predsezonu, očekivalo se da će Batler brzo napustiti tim. 

Do toga nije došlo jer je prema navodima Vojnarovskog, Minesota previše tražila za Batlera i nije bila zadovoljna ponudama ostalih ekipa.

Batler je potom napravio incident kada se pojavio na treningu Minesote, na koje do tada nije dolazio i sa ekipom rezervista odigrao veoma dobro protiv startera. Uz to Batler je vređao čelne ljude kluba i govorio kako tim bez njega ne može da pobedi utakmicu.

U poslednjih nekoliko mečeva, Batler je birao susrete u kojima će nastupati, pa je ekipa nakon 15 utakmica pri začelju tabele sa skorom od četiri pobede i devet poraza.

Tokom karijere Batler je upisao četiri nastupa na "Ol-star" meču kao član Čikago bulsa, koji su ga pre sedam godina draftovali sa 30 pozicije na draftu. 

Minesota je za Batlera dobila više nego solidnog hrvatskog košarkaša Darija Šarića, kao i defanzivnog specijalistu Roberta Kovingtona, pa se stiče utisak da su obe ekipe profitirale trejdom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара