Rekordi Jokića u porazu, dramatična pobeda Filadelfije

Košarkaši Denvera nastavili seriju poraza i na svom terenu u duelu sa Bruklinom sa 112:110 iako je naš internacionalac Nikola Jokić odigrao najbolju partiju u sezoni. Sakramento nadigrao Minesotu sa 121:110 uz odličnu igru Nemanje Bjelice. A Džoel Embid je bio junak dramatičnog duela u kom je Filadelfija nadigrala Šarlot sa 133:132 posle produžetka.

Iako je Nikola Jokić odigrao jednu od najboljih partija i čak uspeo da ostvari dva rekorda u sezoni sa 37 poena i 21 skokom, njegov tim nije uspeo da dođe do pobede na svom terenu u dramatičnom meču sa Bruklinom.

Duel Denvera i Bruklina obilovao je obrtima, jer su gosti od samog starta meča povele, a domaćini uspevali da nekoliko puta preokrenu rezultat, pa se ušlo u dramatičnu završnicu.
Meč je odlučio Karis Levert koji je uspeo da pogodi koš samo 0,3 sekunde pre kraja meča i donese pobedu gostujućoj ekipi.

Najefikasniji u pobedničkom tomu Deanđelo Rasel je postigao 23 poena, a pratili su ga Džeret Alen sa 18, Karis Levert sa17ia Spenser Dinvidi sa12 poena.

U timu Denvera uz Nikolu Jokića, koji je bio najefikasniji igrač utakmice, bili su Džamal Marej sa 16 poena, Monte Moris sa 15, a Pol Milsap je postigao po 11 poena i skokova.

Košarkaši Sakramenta savladali su na svom parketu Minesotu sa 121:110, a prvi put protiv bivšeg tima je igrao srpski krilni centar Nemanja Bjelica.

Nemanja Bjelica je tri sezone proveo u Minesoti da bi ovoga leta prešao u Sakramento za koji je sinoć postigao 14 poena, osam skokova, dve blokade i po jednu asistenciju i ukradenu loptu za 27 minuta igre.

Naš drugi internacionalac u redovima Sakramenta Bogdan Bogdanović, koji se oporavlja posle operacije kolena, nije ulazio u igru.

Najefikasniji u timu domaćina bio je Vili Koli-Stajn sa 25 poena, a pratili su ga Iman Šampert sa 17, Dearon Foks sa16 poena, uz 10 asistencija i Badi Hild sa 15 poena i deset skokova.

U timu Minesote Karl-Entoni Tauns je sa 39 poena i 19 skokova meč završio kao najefikasniji igrač utakmice, a Derik Rouz mu se pridružio sa 21 poenom, dok je Džimi Batler postigao 13 poena.

Najdramatičniji meč večeri odigrali su Filadelfija i Šarlot koji su dobili domaćini sa 133:132 posle produžetka.

Junak utakmice je bio centar domaćina Džoel Embid koji ne samo da je izborio produžetak za Filadelfiju u završnici regularnog toka meča, već je i doneo pobedu timu uz sjajan učinak od 42 poena, uz 18 skokova, četiri asistencije i četiri blokade.

Pratili su ga je Ben Simons sa 22 poena, 13 asistencija uz osam skokova i hrvatski centar Dario Šarić sa 18 poena i devet skokova.

Kemba Voker je predvodio Šarlot sa 30 poena, devet asistencija i sedam skokova, Džeremi Lamb je upisao 17 poena, Dvejn Bejkon 15, Vili Ernangomez i Kodi Zeler po 14, a Majk Kid-Gilkrist 12 poena uz 12 skokova.

U sinoćnim utakmicama pobede su odneli i košarkaši Orlanda, Jute, Detroita i Indijane.

Orlando je na svom terenu bio bolji od Vašingtona sa 117:108 uz odličnu igru Nikole Vučevića koji je imao dvostruki dvocifren učinak sa 21 poenom, uz 14 skokova i tri asistencije za 31 minut igre.

Detroit je na gostovanju ubedljivo nadigrao Atlantu sa 124:109 predvođen Andre Dramondom koji je utakmicu završio sa 23 poena i 11 skokova.

Na gostovanju je i Indijana došla do osme pobedu u sezoni savladavši Majami sa 110:102, a predvodio ih je Viktor Oladipo sa 22 poena i deset asistencija.

Juta je na svom parketu bila bolja od Bostona sa 123:115, a Džo Ingls je sa 27 poena izjednačio rekord karijere. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи