Panati derbi, novi poraz Budućnosti i Himkija

Košarkaši Budućnosti poraženi su na svom terenu od ekipe Žalgirisa sa 60:72 u meču šestog kola Evrolige. Panatinaikos je slavio u grčkom derbiju nad ekipom Olimpijakosa 93:80, Fenerbahče je savladao Baskoniju sa 74:72, dok je Himki izgubio od Barselone sa 80:87.

Budućnost je još uvek bez ijedne pobede u elitnom takmičenju ove sezone, a bolji od njih ovoga puta bio je Žalgiris, koji je meč prelomio u trećoj četvrtini i do kraja meča nije ispuštao prednost.

Brendon Dejvis postigao je 20 poena u ekipi iz Kaunasa, 12 je doda oKavaliauskas, dok je Nejt Volters postigao deset poena.

U redovima Budućnosti istakli su se Omić sa 16 i Gordić i Erl Klark sa po devet poena. 

Žalgiris je nakon šest mečeva upisao treću pobedu, dok je Budućnost još uvek jedina ekipa koja nije zabeležila pobedu u Evroligi. 

Panatinaikos je uspeo da savlada Olimpijakos u grčkom derbiju sa 90:83.

Najefikasniji u redovima "zelenih" bili su Lekavičius sa 17, Kalates sa 14 i Adetokumbo sa 12 poena.

U timu iz Pireja istakli su se Printezis sa 26 i Tima sa 17 poena. Nikola Milutinov upisao je 11 poena i pet skokova.

Panatinaikos nakon šest kola ima četiri pobede i dva poraza, dok je Olimpijakos na skoru od tri pobede i poraza. 

Fenerbahče je upisao pobedu nad Baskonijom u gostima od 74:72.

Datome je postigao 16 poena, jedan manje ubacio je Lovernj, dok su Kalinić i Slukas postigli po devet poena. U redovima domaće ekipe Diop je postigao 17, a Šengelija 15 poena.

Fener je upisao petu pobedu, a Baskonija četvrti poraz u šest mečeva. 

Barselona je savladala Himki sa 87:80 u neizvesnom meču, u kojem je Barselona dugo vodila, ali je na dva minuta do kraja stekla, ispostaviće se, nedostižnu prednost.

U redovima ekipe koju sa klupe predvodi Svetislav Pešić, četiri igrača imala su dvocifren učinak: Ertel je postigao 18, Singlton i Tomić po 16, dok je Klaver dodao deset poena. 

Kod Himkija istakli su se još jednom odlični Šved sa 27 poena, 17 je postigao Kroker, a devet ubacio Bost.  Stefan Marković nije izlazio na parket, dok je Čarls Dženkins upisao šest poena.

Nakon šest odigranih utakmica Barsa ima četiri pobede, a Himki čak pet poraza. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво