Jokić tragičar u porazu, Bogdanović opet na terenu

Košarkaši Memfisa na svom terenu nadigrali Denver sa 89:87 uz lošu partiju Nikole Jokića. Filadelfija bila bolja od Indijane sa 100:94 i došla do prve pobede na gostovanju, a Sakramento je poražen na svom terenu od Toronta sa 114:105 u prvom meču Bogdana Bogdanovića u ovoj sezoni.

Posle ravnopravne igre tokom celog meča Memfis je savladao Denver u dramatičnoj završnici i naneo mu drugi poraz u sezoni.

Tragičari meča bili su Nikola Jokić, koji je u finišu promašio pokušaj za trojku i Džamal Majer koji je potom promašio šut za dva poena.

Potom je pobedu četiri sekunde pre kraja Memfisu doneo Mark Gasol iz slobodnih bacanja.
Nikola Jokić je za 25 minuta upisao samo četiri poena uz sedam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

U njegovim timu najefikasniji je bio Geri Heris sa 20 poena.

U timu Memfisa, junak meča Gasol je imao 20 poena i 12 skokova, a sa istim brojem poena, uz sedam uhvaćenih lopti, pratio ga je Džaren Džekson junior.

Denver je trenutno drugi na tabeli sa 9 pobeda i 2 poraza, a Memfis sa šest pobeda i četiri poraza zauzima šesto mesto na Zapadu.

Filadelfija je nadigrala Indijanu sa 100:94i došla do prve pobede na gostovanju najviše zahvaljujući raspoloženom Džoelu Embidu i Benu Simonsu.

Embid je za 36 minuta igre imao 20 poena i 10 skokova, a Simons je umalo ostvario tripl dabl sa 16 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Indijani za trijumf nije bio dovoljan fenomenalni Viktor Oladipo, koji je zabeležio 36 poena, šest skokova i sedam asistencija. Domantas Sabonis ga je pratio sa 16 poena i 11 skokova, a 13 poena je imao Bojan Bogdanović.

Sakramento je pretrpeo poraz od Toronta na svom terenu sa 114:105 iako su u timu imali i Bogdana Bogdanovića koji se vratio na teren posle oporavka od povrede.

Bogdanović je odigrao 18 minuta i zabeležio sedam poena, dva skoka i asistenciju.

Nemanja Bjelica se nije upisivao u strelce iako je imao pet šuteva. I on je na parketu proveo 18 minuta i za to vreme ostvario jedan skok, tri asistencije i četiri ukradene lopte.

Najbolji kod Kingsa bio je Vili-Koli Stejn sa 23 poena i osam skokova. Jednak broj poena dao je Badi Hild, dok je Di'Eron Foks ubacio četiri manje.

Toronto je do trijumfa predvodio sjajni Kavaj Lenard sa 25 poena i 11 skokova, a efikasan je bio i Paskal Sijekem sa 21 poenom.

I Serž Ibaka i Jonas Valančijunas su doprineli dabl-dabl učincima. Ibaka je imao 14 poena i isto toliko skokova, a Valančijunas 11 poena i 10 uvaćenih lopti. Kajl Lauri je zabeležio 16 poena i osam asistencija.

Toronto je ostao na vrhu Istoka sa 11 pobeda i jednim porazom, a Sakramento je trenutno osmi na Zapadu sa 6 pobeda i 5 poraza

Rezultati utakmica:

Klivlend - Oklahoma 86:95
Orlando - Detroit 96:103
Atlanta - Njujork 107:112
Majami - San Antonio 95:88
Indijana - Filadelfija 94:100
Nju Orleans - Čikago 107:98
Juta - Dalas 117:102
Sakramento - Toronto 105:114
Memfis - Denver 89:87
LA Lejkers - Minesota 114:110 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво