Povreda Vestbruka, dramatične pobede Majamija i Čikaga

Protekle noći u NBA ligi odigrano je nekoliko sjajnih dramatičnih utakmica, poput pobeda Majamija i Čikaga posle produžetaka, ali su i one delimično ostale u senci povrede Rasela Vestbruka u pobedi Oklahome nad Nju Orleansom sa 122:116. Zvezda Oklahime Rasel Vestbruk povredio je članak leve noge u trećoj četvrtini meča i neizvesno je koliko će mu vremena trebati za ponovni izlazak na parket.

Vestbruk je za 25 minuta igre postigao 17 poena uz sedam skokova i devet asistecijua, a onda je u jednom doskoku ispod koša nagazio na nogu Entonija Dejvisa i izvrnuo članak leve noge.

Teren je napustio šepajući, jer uopšte nije uspeo da se osloni na nogu i više se nije vraćao u igru.

Oklahomu su do pobede predvodili Pol Džordž sa 23 poena i Denis Šroder sa jedanim poemom manje.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džulijus Rendal sa 26 poena. Pratili su ga sa dvosrtukim dvocifrenim učincima Džru Holidej od 22 poena i 14 asistencija i Nikola Mirotić sa po 16 poena i skokova, ali ih to nije spaslo poraza.

Čak dva meča su sinoć završena posle produžetaka pobedama gostujućih ekipa. Majami je slavio na gostovanju Detroitu sa 120:115 posle produžetka u meču koji je trajao tri sata, a Čikago je nadigrao Njujork sa 116:115 nakon dva produžetka.

Majami je uspevao da vodi gotovo tokom cele utakmice i kad se učinilo da će odneti pobedu u samom finišu, pet sekundi pre kraja domaćini pogotkom Dramonda stižu do izjednačenja i produžetka.

I u produžetku je borba bila izjednačena, ali se pred kraj Majami odvojio i produžetak dobio sa 15:10 za četvrti trijumf sezone koji dolazi nakon tri vezana poraza. detroitu je ovo peti poraz u sezoni.

Majami je predvodio Džoš Ričardson sa 27 poena, osam skokova i četiri asistencije. Goran Dragić dodao je 21 poen, a imao je i sedam skokova i šest asistencija uz jednu blokadu. Dvejn Vejd je postigao 18 poena.

Na drugoj strani Andre Dramond je postigao 25 poena i 24 skoka, a Blejk Grifin je meč završio sa 24 poena i 15 skokova.

Čikago je na gostovanju u Njujorku još dramatičnije došao do pobede sa 116:115 nakon dva produžetka.

Posle velike borbe u samom finišu, na 49 sekundi pre kraja meča, domaćini su trojkom Trijera izborili prvi produžetak.

Onda su u finišu produžetka gosti uspeli da izjednače na 108:108 pogotkom Levina koji je postao i igrač odluke jer je i u finišu drugog produžetka doneo pobedu iz slobodnih bacanja na dve sekunde pre kraja meča.

U timu Čikaga najefikasniji je bio Zak Lavin koji je meč završio sa rekordom karijere sa čak 41 poenom, a imao je i po četiri skoka i asistencije, tri blokade i dve ukradene lopte.

Njujork je sa 23 poena i 24 skoka uz sedam asistencija predvodio Enes Kanter. Mario Hezonja meč je završio sa 16 poena, šest skokova, dve asistencije i po jednom blokadom i ukradenom loptom.

Zanimljivo je bilo i u Indijani gde su domaćini poraženi od Hjustona sa 94:98, a Orlando je na svom parketu sa 102:100 savladao Klivlend Kavalirse. Za Medžik je ovo četvrta pobeda u sezoni, a za Kavalirse već deveti poraz u deset odigranih mečeva. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво