Prva pobeda Himkija, PAO slavio u "Morači"

Košarkaši Himkija zabeležili su prvi trijumf u Evroligi, pošto su u petom kolu na svom terenu savladali Gran Kanariju sa 87:72. Budućnost izgubila i peti meč u takmičenju, Panatinaikos slavio u "Morači" 72:67. Real posle preokreta savladao kao gost ekipu Žalgirisa 90:79. Armani na svom terenu savladao ekipu Efesa 81:80.

Ekipa Himkija stigla je do prve pobede u Evroligi, savladavši u petom kolu tim Gran Kanarije 87:72.

Ruski tim je dominirao u većem delu susreta, na poluvremenu je imao 16 poena prednosti, da bi u poslednjoj deonici popustio i dozvolio rivalu da smanji rezultatski zaostatak.

Aleksej Šved postigao je 24 poena (pet trojki), Toni Kroker je dodao 17, a Entoni Gil 15 poena u ekipi Himkija. U Gran Kanariji najefikasniji su bili Pasečniks i Stroberi sa po devet poena.

Budućnost i dalje ne zna za trijumf u eliti, a u petom kolu u "Morači" pobedu je odneo Panatinaikos – 72:67.

Ekipa Aleksandra Džikića odigrala je dobar meč, imala egal tokom većeg dela susreta, ali je PAO u poslednjoj deonici napravio dvocifrenu prednost, koju Budućnost nije uspela da stigne.

Dešon Tomas postigao je 14, a Joanis Papapetru 13 za pobdnički tim, dok je najbolji u Budućnosti bio Alen Omić sa 16 poena.

Žalgiris je dobio prvu četvrtinu protiv Reala 32:18, ali je ipak izgubio meč u "Žalgirio" areni – 90:79.

Real je poslednju deonicu dobio rezultatom 28:11 i zabeležio i petu pobedu u takmičenju i ostao na prvom mestu na tabeli Evrolige.

Jankunas je postigao 18, a Volters 16 poena za domaću ekipu, dok se u Realu istakao Entoni Rendolf sa 16 poena. Rudi Fernandez je dodao 15, a Gustavo Ajon 13 za "kraljevski" klub.

U poslednjoj utakmici petog kola, Armani je u Milanu savladao ekipu Efesa 81:80.

Iako je odigrao odličan meč, Vasa Micić bio je tragičar u porazu turske ekipe. Srpski reprezentativac je prvo promašio dva slobodna bacanja pri vođstvu svoje ekipe 80:78, 16 sekundi pre kraja, a onda je, posle trojke Mjaka Džejmsa, izgubio loptu u poslednjim trenucima meča.

Micić je utakmicu završio sa 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a jedini efikasniji od njega u poraženoj ekipi bio je Adrijen Moerman sa 23 poena.

U pobdničkoj ekipi najbolji je bio Majk Džejms sa 15 poena, Vladimir Micov dodao je 14, a Arturas Gudaitis 13 poena.

Armani je zabeležio četvrti trijumf, a Efes drugi poraz u sezoni.

Tabela: Real, CSKA (5/0), Fenerbahče, Armani (4/1), Panatinaikos, Barselona, Efes, Olimpijakos (3/2), Baskonija, Žalgiris, Bajern (2/3), Himki, Makabi, Darušafaka, Gran Kanarija (1/4), Budućnost (0/5).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи