Zvezda bolja od FMP-a za maksimalan učinak u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Železniku domaću ekipu FMP-a sa 81:72 u meču petog kola ABA lige, čime su zadržali lidersku poziciju na tabeli i maksimalan učinak.

Crveno-beli su odigrali jako dobro i onoliko koliko im je bilo dovoljno da pobede ambiciozni tim FMP-a.

Lider regionalnog takmičenja je više nego dobro otvorio meč, kada je nakon vođsva FMP-a od 5:4 uspeo da preokrene na 5:18.

Kako je vreme u prvih 20 minuta igre odmicalo, Zvezda je povećavala prednost, a ona je u jednom trenutku iznosila 19 poena. 

FMP se nije predavao pa je tim iz Železnika u nekoliko navrata uspeo da deficit smanji na deset poena. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 45:32 za Zvezdu.

U drugom poluvremenu Zvezda je otišla ponovo na 18 razlike, ali ta prednost nije dugo bila na snazi. Igralo se u naletima, a više ih je imao FMP, koji se u jednom trenutku potpuno vratio u meč, ovoga puta su "panteri" smanjili na samo pet razlike.

U poslednjim minutima četvrte četvrtine, Zvezda je serijom 9:0 uspela da se odlepi od rivala i da privede meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Faje sa 18 poena, 13 je postigao Dobrić, a Perperoglu je meč zavrpio sa 10 poena.

Kod FMP-a još jednom je najbolji bio Apić koji je postigao 22 poena, 15 poena postigao je Rit, a Rebec dodao 12.  

Nakon pet odigranih utakmica Zvezda je neporažena i nalazi se na čelu tabele, dok FMP ima skor od dve pobede i tri poraza i deli peto mesto sa Igokeom, Partizanom, Cibonom i Krkom.

U drugom meču Cibona je nakon produžetka savladala Olimpiju sa 80:78. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво