Odlični Lenard u pobedi Toronta, novi poraz Hjustona

Odlična igra Kavaji Lenarda u pobedi Toronta nad Minesotom sa 112:105 i nastavak posrtanja Hjustona, Njujorka i Klivlenda obeležili su proteklu noć u NBA ligi. Trijumfe su ostvarili Atlanta posle velikog preokreta protiv Dalasa, Bruklin i Majami, a Čikago je ostvario prvu pobedu u sezoni.

Košarkaši Toronta pobedili su Minesotu sa 112:105 i posle pet utakmica zadržali maksimalan učinak u novoj NBA sezoni.

Predvodio ih je Kavaj Lenard zahvaljujući čijoj efikasnosti su u poslednjoj četvrtini prelomili duela u kome su gosti bili ravnopravan protivnik.

Lenard je odigrao najbolji meč u sezoni i utakmicu završio sa 35 poena, 5 skokova, po 2 asistencije uz 3 ukradene lopte. Pratili su ga Jonas Valančijunas koji je postigao 16poena uz 9 skokova, Serž Ibaka je dodao 15 poena, a Kajl Lauri 13 uz 10 skokova i 6 asistencija.

U trećem porazu Minesote u pet mečeva sedmorica igrača imala su dvocifren učinak, a predvodio ih je Džimi Batler sa 23 poena, 4 skokva, 5 asistencija i 6 ukradenih lopti.

Majami je na Floridi naneo četvrti uzastopni poraz timu Njujorka sa 110:87 koji se dobro držao do četvrtog dela utakmice kada su domaćini prelomili duel serijom efikasnih akcija.

Majami su do drugog trijumfa predvodili Hasan Vajtsajd sa 22 poena uz 14 skokova i 3 blokade, Džoš Ričardson je zabeležio 21, Rodni Mekgruden 19 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija, a Goran Dargić je postigao 13 poena uz 5 skokova i 3 asistencije za 29 minuta.

Damjian Dotson je bio najbolji u gostujućem timu sa 20 poena i 10 skokova, Mario Hezonja je dodao 13 poena uz po skok i asistenciju za 22 minuta, a Tim Hardavej Junior je utakmicu završio sa 14 poena.

Atlanta je posle preokreta u drugom delu meča savladala Dalas sa 111:104 na domaćem terenu i ostvarila drugu pobedu u sezoni.

Klivlend od odlaska Lebrona Džejmsa u LA Lejkerse ne zna za pobedu. Kavsi su na svom terenu poraženi od Bruklina sa 102:86 i to im je četvrti neuspeh u sezoni.

Košarkaši Hjustona su nastavili seriju poraza, ovoga puta na svom terenu od Jute sa 100:89, ali u ovom četvrtom porazu im je poseban problem verovatna povreda Džejmsa Hardena koji je pre vremena napustio igru.

Harden je do tada postigao 29 poena, 5 skokova i 7 asistencija, a sjajnom igrom ga je pratio rezervista Karmelo Entoni sa 22 poena, uz 7 skokova, ali sve to nije bilo dovoljno da zaustave raspoložene goste. Timu je očigledno nedostajao Kris Pol koji zbog suspenzije nije bio u timu.

Pobednički tim je predvodio Donovan Mičel sa 38 poena , 5 skokova i 7 asistencija za 39 minuta, Rudi Gober je imao 12 poena, 13 skokova i 3 blokade, a Džo Ingls 11 poena.

Indijana je bez većih poteškoća u gostima pobedila San Antonio sa 116:96, Čikago je najviše zahvaljujući raspoloženom Zeku Lavinu protiv Šarlota zabeležio prvu pobedu u sezoni sa 112:110, Sakramento je savladao Memfis sa 97:92, a u poslednjem meču večeri Golden Stejt je nadigrao Vašington sa čak 144:122.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара