Zvezda u Breši doživela prvi poraz u sezoni

Breša – Crvena zvezda 69:61. Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvi poraz u sezoni, pošto su u meču četvrtog kola Evrokupa izgubili u Breši. Crveno-beli odigrali fantastičnu prvu četvrtinu, a onda potpuno stali, što je domaći tim iskoristio da zabeleži prvi trijumf u takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Breši od istoimene ekipe meč četvrtog kola Evrokupa i tako ostvarili prvi poraz u sezoni – 69:61.

Iako su crveno-beli bili favoriti u ovom meču i iako su fantastično počeli utakmicu, izabranici Milana Tomića izgubili su na gostovanju u Italiji.

Zvezda je fenomenalno ušla u meč i posle pet minuta igre imali prednost od 26:5. Usledio je neobjašnjiv pad, pa su domaći već do poluvremena stigli do vođstva 39:38.

U nastavku meča viđena je konfuzna igra sa obe strane, sa mnogo izgubljenih lopti, a u takvoj igri domaći su se bolje snašli i stigli do prvog trijumfa u takmičenju.

Zvezda je prvoj četvrtini postigla 31 poena, a u ostale tri samo 30, što se izuzetno retko viđa na vrhunskom nivou košarke.

Najefikasniji u ekipi Zvezde na gostovanju u Breši bio je Bili Beron sa 22 poena, Muhamed Faje dodao je 11, a Džo Reglend i Majk Cirbes po osam poena.

U ekipi Breše Beverli je potigao 15 poena, a Alen i Mos po 11.

Crveno-beli su i dalje na prvom mestu na tabeli Grupe A Evrokupa, zajedno sa ekipom Monaka, a u narednom kolu igraće na svom terenu protiv Galatasaraja.

Ovako je protekao meč u Breši: 

22.31 – Kraj meča, Breša je savladala Zvezdu 69:61.

22.22 – Ušli smo u poslednja dva minuta meča, Breša vodi 64:59.

22.12 – Četiri minuta u poslednjoj četvrtini nema poena na obe strane.

22.00 – Posle tri četvrtine Breša vodi 56:50.

Dobili su domaći treću četvrtinu 17:12 i imaju prednost pred poslednjih 10 minuta. Beron je postigao 17 poena, Faje 10, na drugoj strani Mos ima 11, Alen i Beverli po devet.

Mali broj poena uz veliki broj izgubljenih lopti na obe strane u trećoj deonici. Breša se bolje snašla u takvoj igri i trojkom Alena uz zvuk sirene dolazi do najubedljivije prednosti na meču.

21.36 – Nastavljen je meč.

21.21 – Poluvreme, Breša – Zvezda 39:38.

Ogromnu prednost ispustila je Zvezda, pa Breša vodi na poluvremenu. Kao da su izabranici Milana Tomića stali posle prve deonice, što domaća ekipa koristi i stiže do egala.

Beron je i dalje na 13 poena, Faje na osam, Cirbes na šest – sve iz prvih 10 minuta. Dejvid Mos je na 11 poena, Beverli na devet.

Zvezda ima čak 10 izgubljenih lopti za poluvreme, dok su u ostalim statističkim kategorijama ekipe prilično izjednačene.

21.04 – Potpuno različitu sliku vidimo u drugoj četvrtini, Breša serijom 14:1 stiže na samo tri poena zaostatka – 32:29.

20.50 – Završena je prva četvrtina u Italiji, odlična Zvezda ima 16 poena prednosti - 31:15!

Beron je najefikasniji sa 13 poena, Faje je dodao osam, a Cirbes šest. Na drugoj strani Dejvid Mos postigao je sedam. 

20.41 – Odlična igra zvezde, koja predvođena raspoloženim Beronom vodi sa 24:2 na isteku šestog minuta meča... 

20.33 – Odličan početak srpskog šampiona, koji posle tri minuta igre već ima dvocifrenu prednosti - 15:2!

20.30 – Počeo je meč. Zvezda je otvorila susret u standardnoj prvoj petorci: Regland, Beron, Lazić, Faje i Cirbes.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи